Άμεση ενίσχυση ζητούν οι συνοριοφύλακες του Έβρου

Ένα από τα πάγια αιτήματα της  Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.  ως συνδικαλιστικού  φορέα των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Έβρου, μεταξύ άλλων, είναι και αυτό των προσλήψεων  Συνοριακών Φυλάκων. Παρόλα αυτά η ανταπόκριση της πολιτείας στο θέμα της θωράκισης της χώρας, αντιμετωπίστηκε με ενισχυτικές δυνάμεις, τόσο με έξοδα δημοσίου όσο και με εθελοντές. Το τελευταίο όμως διάστημα η ενίσχυση που λαμβάνει ο Βόρειος, κυρίως, Έβρος είναι ελάχιστη με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο όλος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός. Η εργασιακή πίεση για το υπάρχων προσωπικό είναι μεγάλη και το ενδεχόμενο και μόνο αύξησης των μεταναστευτικών –προσφυγικών ροών αποτελεί επικείμενο εφιάλτη.

Παρότι το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα του ίδιου του πρωθυπουργού, η ένωση συνοριοφυλάκων Έβρου, τονίζει ότι δεν βλέπει καμία λύση προς καμία κατεύθυνση. Ενδεικτικά όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου,  υπηρεσιακά οχήματα που έχουν πάνω από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα … ακόμα κυκλοφορούν και μεταφέρουν ψυχές  και για  κατασκευές  εκατομμύριων όπως ο φράκτης και το κέντρο καμερών που υπολειτουργούν λόγο ελλείψεως προσωπικού, κονδυλίων και μέσων.

Η Ένωση λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, ζητά σε πρώτη φάση την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης με προσωπικό, είτε με προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων είτε με ενισχυτικές δυνάμεις και την αντικατάσταση των οχημάτων τύπου VAN με καινούργια, κλειστού τύπου,4Χ4,ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της περιοχής.