Ήρθαν οι κινέζοι επενδυτές και υπέγραψαν…μνημόνιο συνεργασίας με τον ΟΛΑ

Επιτυχής κρίνεται από τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης  η συνάντηση και η συζήτηση  που είχε η Διοίκηση και τα στελέχη του Οργανισμού με τους εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού Ομίλου SINOFORTONE GROUP και της NAVISION CAPITAL PARTNERS.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΟργανισμούΛιμένος με την παρουσία των εκπροσώπων του Ομίλου Dr. Peter Zhang και Sir Richard Heygate.

Οι εκπρόσωποι της SINOFORTONE  επισήμαναν  τις στενή σχέση και τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες , καθώς και ότι η Κίνα υλοποιεί μία διεθνή στρατηγική  με την επωνυμία «Μία Ζώνη, ένας Δρόμος», που αποσκοπεί στην εμβάθυνση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και της Κίνας.

Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης αποτελεί στρατηγικό σταθμό στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της εμπορικής διακίνησης (όπως είναι ο  εμπορικός «δρόμος του μεταξιού»). Για τους λόγους αυτούς προτάθηκε η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την έναρξη συζητήσεων  για την διακρίβωση των παραπάνω αλλά και την αναζήτηση τρόπων και διαδικασιών χρηματοδότησης για έργα βελτίωσης στον λιμένα που θα τον καταστήσουν στρατηγικό κόμβο στη διακίνηση φορτίων.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Ομίλου για τις σημερινές υποδομές του λιμένα, τις ενέργειες που έχουν γίνει ή που προωθούνται στον τομέα αυτό και τις εκτιμήσεις για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται.

Κατάληξη της συζήτησης υπήρξε η σύνταξη και υπογραφή ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ μεταξύ των δύο πλευρών με ανάλογο περιεχόμενο, καθώς και η άμεση σύσταση Ομάδας Εργασίας  για να αρχίσει ένας γόνιμος διάλογος σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα.