Ανοιχτοί οι δρόμοι αλλά με προβλήματα

Με προβλήματα διεξάγεται η κίνηση στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης απόψε (3 Ιανουρίου). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, το Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτό και οι Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθούν για τη διατήρησή του.

Λόγω της έντασης των καιρικών φαινομένων σε όλη την Περιφέρεια, της ολισθηρότητας των δρόμων, παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο και μόνο εάν συντρέχει σοβαρός λόγος. Αυτονόητο είναι ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της τροχαίας.

Στο μεταξύ πολλά είναι τα παράπονα για την έλλειψη αλατιέρων σε διάφορες περιοχές. Αναγνώστρια που ταξίδευε με το ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη, μας είπε ότι μετά τον Ίασμο, ο δρόμος ήταν χάλια και οι επιβάτες “τα χρειάστηκαν” ενώ ο οδηγός φώναζε έξαλλος γιατί δεν υπήρχε καμία αλατιέρα στο οδικό δίκτυο για να ρίξει αλάτι…

Η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι αύριο το πρωί σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.