Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης για ΜΗ κατηγορία 37 Δημοτικών Συμβούλων του Δ.Σ. του Δήμου Αλεξ/πολης

Εκδόθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 350/23.09.2016 απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών, σύμφωνα με το οποίο «Αποφαίνεται να μην υπάρξει κατηγορία κατά των …………… (37 Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων), για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία με προξενηθείσα ή οπωσδήποτε απειληθείσα ζημία σε βάρος του Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπερβαίνουσα το ποσό των 150.000 ευρώ, που αυτοί φέρεται ότι τέλεσαν στην Αλεξανδρούπολη στις 25/04/2012».

Η υπόθεση αφορά γνωστή περίπτωση απαλλοτρίωσης και ανταλλαγής οικοπέδου συνδημότη μας προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου, η οποία ταλάνισε το Δήμο και όλες τις Δημοτικές Αρχές εδώ και περίπου μία δεκαετία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης “Η απόφαση έρχεται ως δικαίωση και επισφράγιση της πεποίθησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελου Λαμπάκη για τη έκβαση αυτή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η στοιχειοθέτηση της κατηγορίας ήταν αδύνατη και ότι ήταν απλά θέμα χρόνου η έκδοση του σχετικού βουλεύματος ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να μπορέσει εύρυθμα και απερίσπαστα να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία του.”