Γερμανικά…ασθενοφόρα στα νοσοκομεία της Περιφέρειας…

Γερμανικής προέλευσης ασθενοφόρα θα εμπλουτίσουν το στόλο του ΕΚΑΒ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια 14 ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών του Ε.Κ.Α.Β Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους 837.753 ευρώ  μεταξύ του Ε.Κ.Α.Β και της προμηθεύτριας εταιρείας MERCEDES BENZ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Ε.

Το έργο ήταν ενταγμένο στο ΠΕΠ ΑΜΘ 2007-2013, με συνολικό προϋπολογισμό 980.000 ευρώ,  ωστόσο, λόγω κωλυμάτων ολοκληρώθηκε η συμβασιοποίηση του πρόσφατα. Η πράξη, θα μεταφερθεί στη νέα προγραμματική περίοδο, ΠΕΠ ΑΜΘ ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργου Παυλίδη, προχώρησε πρόσθετη ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας  της περιόδου 2014-2020 με την έκδοση της 5ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 2.050.000 ευρώ. Η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Διαβάστε ακόμη  Τα δρομολόγια “Αδαμάντιος Κοραής” στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, επισήμανε σε σχετική δήλωσή του, τον απαρέγκλιτο στόχο της ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της υγείας των πολιτών στην Περιφέρεια, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και μέσω της αξιοποίησης των πόρων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.