«Γεφύρι της Άρτας» το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Νέα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δόθηκε από το υπουργείο Υποδομών. Το έργο, για το οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΑ Σταύρος Σταυράκογλου έλεγε τον Σεπτέμβριο πως «θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα το αργότερο ως το Νοέμβριο», πήρε στα τέλη Νοέμβρη νέα παράταση ως τις 21 Δεκεμβρίου 2015.

Στην απόφαση που έχει ημερομηνία 24/11 αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια, δίνονταν παράταση 27 ημερών, δηλαδή ως τις 21/12/2015 στην ανάδοχο εταιρεία, με υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών Διονύση Μακρή. Όπως επισημαίνεται, προέκυψε καθυστέρηση εξαιτίας της ανάγκης προσαρμογής της μελέτης των χερσαίων χώρων του έργου στα πραγματικά δεδομένα του έργου. Και ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την αποχέτευση των ομβρίων και την αντιπλημμυρική προστασία του χώρου επιχώσεων – αποθέσεων.

Το κυρίως αντικείμενο του έργου, οι εκσκαφές πυθμένα θαλάσσης στο δίαυλο και στη λιμενολεκάνη έχει ολοκληρωθεί και απομένουν οι προαναφερθείσες εργασίες. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν σε μία εβδομάδα από σήμερα, το έργο, επιτέλους, θα έχει ολοκληρωθεί ή αν θα χρειαστούν κι άλλες παρατάσεις. Υπενθυμίζεται πως το έργο κρίνεται απαραίτητο για την υποδοχή μεγάλων πλοίων, ιδιαίτερα κρουαζιέρας.