Για τη Διοικήτρια της 4ης ΔΥΠΕ και την έλλειψη ασθενοφόρου στη βραδινή βάρδια στο ΚΥ Σαμοθράκης φταίει το ανεμβολίαστο προσωπικό και η μάταιη εξεύρεση επικουρικού προσωπικού 

Δηλώσεις σχετικά με την ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης αναφορικά με την έλλειψη ασθενοφόρου από την βραδινή βάρδια της εν λόγω νοσηλευτικής δομής,  έκανε η υποδιοικήτρια της 4ης ΔΥΠΕ αρμόδια για τα Κέντρα Υγείας κ Ειρήνη Χατζοπούλου.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε ότι “εδώ και πολύ καιρό γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης επικουρικού προσωπικού αλλά μάταια, διότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον ως προς την κάλυψη των θέσεων αυτών. Από την άλλη υπάρχει μια διαρκής συνεργασία με το ΕΚΑΒ  ώστε να βρεθεί μια λύση από την πλευρά αυτή όμως αυτό προϋποθέτει να υπήρχε σταθμός ΕΚΑΒ   στο νησί, ώστε να γίνουν απρόσκοπτα οι μετακινήσεις”.

Διαβάστε ακόμη  Ανακοίνωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 μελών από την ΟΜ Σουφλίου Έβρου

Σύμφωνα με την Χατζοπούλου αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει σχετική τροποποίηση, που να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Η ίδια παραδέχθηκε την σοβαρότητα που δημιουργεί μια τέτοια έλλειψη εν όψει και των αυξημένων αναγκών που θα δημιουργήσει η τουριστική περίοδος, χωρίς να μπορέσει να δώσει άμεσα μια απάντηση, επισημαίνοντας ότι αν δεν υπήρχε το ανεμβολίαστο προσωπικό που βρίσκεται εδώ και μήνες σε αναστολή δεν θα δημιουργούνταν μια τέτοια κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες μέρες η βραδινή βάρδια (11 το βράδυ με 7  το πρωί) του ασθενοφόρου δεν εκτελείται λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού να το επανδρώσει.

Πηγή ErtNews