Εισαγγελική παρέμβαση για ακρωτηριασμό κουταβιού

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου, να σχηματιστεί δικογραφία και να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ο οποίος ακρωτηρίασε σκύλο δύο μηνών και στη συνέχεια το εγκατέλειψε ζωντανό, δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών στην περιοχή της Αγίας Κυριακής του Λουτρακίου.

Στο άτυχο ζώο, το οποίο αιμορραγούσε για ώρες το βρήκε τυχαία μια περαστική κυρία, με πρωτοβουλία της οποίας μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο, ο δράστης ακρωτηρίασε τα μπροστινά πόδια του ζώου στην περιοχή των καρπών και τα πίσω στο ύψος των μεταταρσίων, ενώ ολοκληρωτικά ακρωτηρίασε την ουρά του αλλά και το δεξί του αυτί. Η κτηνίατρος αναγκάστηκε να κάνει ευθανασία στο ζώο για να το απαλλάξει από τους πόνους.

Μετά το περιστατικό αυτό, ο φιλοζωικός σύλλογος «Κορινθία Προστασία Αστικής Πανίδας» έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό να επικοινωνήσει μαζί του, ενώ θα δοθεί αμοιβή σε εκείνον που θα μπορέσει να αποδείξει ποιος είναι ο δράστης αυτής της φρικτής ενέργειας.

Πηγή: In.gr