Σύλληψη ύποπτης τζιχαντίστριας στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιά πήραν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα απόψε (7/1) το βράδυ με την είδηση ότι έγινε σύλληψη γυναίκας ύποπτης για συμμετοχή στην ISIS. Σύμφωνα με πληροφορίες του Alexpoli.gr η πληροφορία που έχει μεταδοθεί από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων ότι “κρατείται” γυναίκα και ότι υπήρχε ένταλμα σύλληψης, δεν είναι 100% έγκυρη καθώς δεν υπήρχε ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ και η σύλληψη δεν είναι σημερινή αλλά έγινε στις 2 Ιανουαρίου μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών. Οι πληροφορίες που δημοσιεύσαμε πρώτοι στο Alexpoli.gr  ότι η γυναίκα έχει αφεθεί ελευθέρη, αποδείχτηκαν τελικά και οι πραγματικές καθώς αρχικά από τα κεντρικά μέσα ενημερώσης υπήρχε η εντύπωση ότι η γυναίκα ακόμα κρατείται. Αργότερα συμπλήρωσαν τις πληροφορίες τους επιβεβαιώνοντας και το δικό μας ρεπορτάζ.

Παραθέτουμε παρακάτω τι μεταδίδουν Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ: Στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης κρατείται μια γυναίκα που φέρει ελβετική και αιγυπτιακή υπηκοότητα, η οποία συνελήφθη στα σύνορα ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον τετράχρονο γιο της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων η γυναίκα κρατήθηκε καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ιντερπόλ κατόπιν καταγγελίας του συζύγου της στην Αίγυπτο ότι απήγαγε το παιδί τους και έφυγε για να πολεμήσει στη Συρία μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

NEWSIT: Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη – Η γυναίκα δήλωνε πως θέλει να γεννήσει παιδιά για να γίνουν στρατιώτες του Αλλάχ.

Στο τελωνείο των Κήπων κατα τον έλεγχο του διαβατηρίου της διακόπηκε προσωρινά το ταξίδι προς την Συρία της συζύγου του Αιγύπτιου επιχειρηματία η οποία έχοντας μαζί το τετράχρονο παιδί της σχεδίαζε, κατά δήλωσή της, να ενταχθεί στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε ακόμη  Ευαισθησίες της ΕΛΑΣ, μετά τη δολοφονία της Κυριακής…

Εκεί κατά τον έλεγχο του ελβετικού διαβατηρίου της – η ίδια έχει και αιγυπτιακή υπηκοότητα – διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της είχε σχηματιστεί, προ διμήνου στην Αίγυπτο, δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου.

Μητέρα και ανήλικο παιδί μεταφέρθηκαν αρχικά στο αστυνομικό τμήμα Φερρών ενώ ενημερώθηκαν εκτός από την Ιντερπόλ δια της διπλωματικής οδού οι πρεσβείες της Αιγύπτου και της Ελβετίας όπως και ο σύζυγός της στην Αίγυπτο ο οποίος κατάφθασε στην Αλεξανδρούπολη.

Ανακρινόμενη στην αρχή φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι θα πήγαινε στην Συρία για να ενταχθεί στο ISIS όπου σκόπευε να φέρει στον κόσμο και άλλα παιδιά για να γίνουν “στρατιώτες του Αλλάχ”. Αργότερα όμως στο δικαστήριο όπου ο σύζυγός της κατέθεσε πως σχεδίαζε από καιρό να φύγει με το παιδί τους στην Συρία για να πολεμήσει μέσα από τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους το αρνήθηκε.

Ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την επιμέλεια του τετράχρονου στον πατέρα ο οποίος το πήρε και έφυγε στην Αίγυπτο. Η ίδια δήλωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι προς την Τουρκία χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν θα φτάσει στην Συρία.

Με δεδομένο πάντως ότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο-η δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου είχε σχηματιστεί προ διμήνου-δεν φυλακίστηκε και έτσι είναι ελεύθερη να αποφασίσει για το τι θα κάνει. Προ το παρόν πάντως παραμένει “καθηλωμένη” στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Τέλος, όπως είπε έφτασε στην Κρητη με άλλους μετανάστες με ένα παλιό καράβι και από εκεί προωθήθηκε χωρίς προβλήματα λόγω του ελβετικού διαβατηρίου στον Έβρο.

Ανάλογα ρεπορτάζ μετέδωσε και η ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος, το in.gr και άλλα γνωστά μέσα.