Εντοπίσθηκε κατάστημα με “φρουτάκια” στην Ορεστιάδα

Εντοπίσθηκε, χθες (29-10-2015) το μεσημέρι, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας ένα κατάστημα μέσα στο οποίο διεξάγονταν το παράνομο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια».

Συνελήφθησαν συνολικά δέκα (10) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. Πρόκειται για οχτώ (8) ημεδαπούς, ηλικίας 30, 59, 50, 74, 50, 60 (άνδρες), 26 και 42 (γυναίκες) ετών και δύο (2) αλλοδαπούς, έναν 26χρονο υπήκοο Τουρκίας και μία 25χρονη υπήκοο Βουλγαρίας. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ημεδαπός 57 ετών, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου και αναζητείται.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 30χρονο προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος (ίντερνετ καφέ) και τις τρεις εργαζόμενες σε αυτό, να έχουν εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επιτρέποντας στους υπόλοιπους έξι δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «φρουτάκια», μέσω διαδικτύου, χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια.

Διαβάστε ακόμη  Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης «ψηφίζει» Λαμπάκη

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου και του 57χρονου, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθόσον στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε εγκατεστημένο και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης. Το συγκεκριμένο σύστημα αποτελούνταν από μία κάμερα και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και των εισερχομένων – εξερχομένων ατόμων σε αυτό, προκειμένου να αποφεύγονται οι έλεγχοι των διωκτικών Αρχών.
Στην κατοχή των δραστών και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
 21 ηλεκτρονικοί υπολογιστές
 1 κάμερα
 1 καταγραφικό μηχάνημα
 1 ηλεκτρονική συσκευή
 το χρηματικό ποσό των 1.430 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.