Επεισόδιο με διακινητές στον Έβρο

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στον Εβρο όταν διακινητής από την τουρκική όχθη, πυροβολούσε κατά αστυνομικών, οι οποίοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν είσοδο μεταναστών σε παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας.

Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας δίωξης παράνομης μετανάστευσης της διεύθυνσης αστυνομίας Ορεστιάδας, δέχθηκαν τα πυρά από ένοπλο διακινητή, ο οποίος βρισκόταν στο τουρκικό έδαφος. Η ανταλλαγή των πυρών έγινε τη στιγμή της αποβίβασης από πλαστικές βάρκες στην ελληνική όχθη, 21 Σύρων προσφύγων και ενός Ιρακινού παράτυπου μετανάστη.

Ειδικότερα, αργά την Τρίτη το βράδυ, σε παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, τη στιγμή της σύλληψης δύο Σύρων διακινητών, ηλικίας 44 και 31 ετών, ένας από τους συνεργούς τους που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους, πυροβόλησε αλλεπάλληλα με πυροβόλο όπλο, προς το μέρος που βρισκόταν οι αστυνομικοί με τους συλληφθέντες διακινητές και τους πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη  Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Βασικός πόλος ανάπτυξης – Διαγωνισμός 24 εκατ. ευρώ

Άμεση ήταν η αντίδραση των αστυνομικών, οι οποίοι έριψαν βολές εκφοβισμού στον αέρα και μετέφεραν τους διακινούμενους και τους διακινητές σε σημείο κάλυψης από τα πυρά του δράστη, διασφαλίζοντας έτσι τη σωματική τους ακεραιότητα.

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα συνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας για την αναζήτηση και τη σύλληψη των συνεργών.