Το στηθάκι κότας είχε μπει στο ψυγείο από χθες το βράδυ, μαριναρισμένο με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Είπα να το τηγανίσω… αλλά μετά πάλι μετάνοιωσα… και έκανα μια μακαρονάδα α λα κρεμ να τρώει η Τατιάνα και του αδερφού της να μη δίνει!!!! χαχαχαχαχα Πολύ καλή βγήκε και δεν το είχα σκοπό να την κάνω καθόλου!!!! Για να δούμε τι έκανα ακριβώς!!!! Το μαρινάρισμα του κρέατος όλη νύχτα με τα συγκεκριμένα μπαχαρικά πραγματικά του έδωσε μια ιδιαίτερη γεύση!!!!!!

Υλικά:
  • 1 στήθος κότας
  • 1 πακέτο ζυμαρικά linguini
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί

Τι έκανα:

  1. Από την προηγούμενη μέρα έκοψα το στήθος κότας σε μικρές μπουκίτσες και το μαρινάρισα με αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Το άφησα όλη νύχτα στο ψυγείο.
  2. Την άλλη μέρα το μεσημέρι έβαλα το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και μέσα τα κομμάτια κότας τσιγαρίζοντάς τα 5 λεπτά.
  3. Τα έσβησα με το λευκό κρασί και μόλις εξατμίστηκε το αλκοόλ έριξα την κρέμα γάλακτος μαζί με μισό ποτήρι νερό.
  4. Έβαλα ρίγανη και πιπέρι έξτρα για γεύση και νοστιμιά
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα έβαλα περίπου 1½ λίτρο νερό και μπόλικο αλάτι και μόλις άρχισε να βράζει έριξα μέσα τα ζυμαρικά μου.
  6. Τα έβρασα μέχρι να πιούν το μισό νερό τους (5 λεπτά περίπου) και μετά τα πρόσθεσα μέσα στην άλλη κατσαρόλα με την κρέμα και τις μπουκίτσες κότας για να τελειώσουν εκεί το βράσιμο.
  7. Μόλις τα ζυμαρικά ρούφηξαν σχεδόν όλα τα υγρά, σέρβιρα καυτά όπως ήταν.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας