Υλικά:
- 1 κιλό κιμάς βοδινού
- 2 τριμμένα κρεμμύδια (τα πολλά υγρά του κρεμμυδιού τα πετάμε)
- 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 2 πρέζες μαύρο πιπέρι
- 2 πρέζες κύμινο
- ½ κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γλ. κουρκουμάς
- 1 αυγό ή 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα σβησμένη σε 1 κ.σ. ξίδι
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
- 150γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Τι κάνουμε:
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κιμά και ζυμώνουμε καλά.
- Αν βάλουμε σόδα αντί αυγού, την προσθέτουμε στο τέλος και πάνω της ρίχνουμε λίγο ξίδι για να αφρίσει και να «σβήσει» να μη μυρίζει δηλαδή σόδα ο κιμάς! Η σόδα όπως έχω πει κι άλλη φορά, μπαίνει στον κιμά αντί αυγού για να τον φουσκώσει όταν ψήνεται σε μορφή μπιφτεκιού.
- Αν δούμε ότι είναι πολύ υγρός, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά ακόμα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 3 ώρες να μοιραστούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια στο σχήμα της αρεσκείας μας, στρόγγυλα ή μακρουλά δηλαδή, σε πάχος όχι περισσότερο από 1½ εκατοστό.
- Ψήνουμε στο grill 10 λεπτά από τη μια πλευρά και 10 από την άλλη.
Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη
Το blog μαγειρικής της Τατιάνας