Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να γίνουν τόσο πετυχημένα…. δεν ξέρω γιατί αλλά είχα αυτή την εντύπωση. Διαψεύστηκα όμως και το «κακό» είναι ότι το συγκεκριμένο φαγητό είναι πολύ παχυντικό για να φας  πάνω από 200γρ. χαχαχαχαχαχα (έφαγα περισσότερο αλλά δεν το μαρτυράω!) Για να δούμε λοιπόν τι έκανα! Κι εσείς που δεν έχετε πρόβλημα με το μεταβολισμό σας φάτε ελεύθερα!!!!!!!!!!!!

Υλικά:

  • 500γρ. ζυμαρικά κοχύλια
  • 180γρ. σαλάμι αέρος σε μικρά κομματάκια
  • 165γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 470γρ. gouda τριμμένο
  • 2 κύβους βοδινού αλμυρούς
  • 100γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1600ml νερό

zumarika fournou2

Τι κάνουμε:

1.Ψιλοκόβουμε το πράσο και το σαλάμι.

2.Βράζουμε τα ζυμαρικά στο νερό με τους κύβους, το βούτυρο και το μισό πράσο. Μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξουν σχεδόν όλο το νερό.

3.Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με το σαλάμι και το υπόλοιπο πράσο.

4.Πασπαλίζουμε και με 2 χούφτες τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά που βάλαμε.

5.Βάζουμε ομοιόμορφα πάνω όλο το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

7.Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας