Κ. Εξακουστός: Το κενό Παυλίδη ήδη φαίνεται

Ο Κωνσταντίνος Εξακουστός περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια, ως ο σύμβουλος με τις περισσότερους ψήφους στην πολυπληθέστερη Π.Ε (αυτή του Έβρου), υπέγραψε την πρόσκληση σε ειδική συνεδρίαση για εκλογή νέου Περιφερειάρχη. Μιλώντας το πρωί στον maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, ο κ. Εξακουστός ανέφερε ότι δεν ήθελε να ξεκινήσει η διαδικασία αυτή από την Παρασκευή αλλά να περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες από την κηδεία του Γιώργου Παυλίδη. Σχετικά με τη διαδικασία εξήγησε ότι η εκλογή θα γίνει από τους 31 συμβούλους και 5 εκλεγμένους Αντιπεριφερειάρχες (συνολικά 36 παρόντες).

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην πρώτη εκλογική διαδικασία θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία (τουλάχιστον 19 ψήφοι) για να υπάρχει νικητής. Αν δεν υπάρχει, τότε η διαδικασία επαναλαμβάνεται όμως και τη δεύτερη φορά απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία. Αν και πάλι δεν υπάρχει τότε γίνεται και τρίτη φάση της διαδικασία όπου νικητής μπορεί να προκύψει με απλή πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας στην τρίτη διαδικασία τότε γίνεται κλήρωση. Πάντως ο Κωνσταντίνος Εξακουστός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή ίσως όχι με την πρώτη ψηφοφορία αλλά με την δεύτερη. Σε κάθε περίπτωση οι διαφορετικές φάσεις της διαδικασίας θα γίνουν την ίδια ημέρα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ο κ. Εξακουστός ανέφερε ότι ήδη το κενό του Γιώργου Παυλίδη φαίνεται ενώ ξεκαθάρισε ότι υποψήφιοι μπορούν να είναι όσοι από τους 36 το επιθυμούν. Εκτίμησε ακόμη ότι η διαδικασία αυτή θα βγάλει την παράταξη πιο δυνατή και ενωμένη ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.