Ο χειμώνας έφτασε και η Τατιάνα μας παρουσιάζει μια συνταγή ότι πρέπει για να υποδεχτούμε τα πρώτα τσουχτερά κρύα! Λάχανο με κεφτεδάκια χοιρινά!
Υλικά:
Για τα κεφτεδάκια:
700γρ. κιμάς χοιρινός
1 χούφτα ρύζι καρολίνα
½ κ.γλ. αλάτι
2 πρέζες μαύρο πιπέρι
2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
Για το λάχανο:
1 μικρό λάχανο
1 χούφτα ρύζι
½ κ.γλ. αλάτι
2 πρέζες κόκκινο γλυκό πιπέρι
60ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
250γρ. τριμμένη ντομάτα
Τί κάνουμε:
- Κόβουμε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες και το ζεματάμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει. Μετά το βγάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά. (Γίνεται ελαφρύτερο στην πέψη)
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Βάζουμε στην φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα και το λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις αρχίζει να τσιγαρίζεται προσθέτουμε το ζεματισμένο λάχανο. Το αφήνουμε να αχνιστεί 5 λεπτά με το κρεμμύδι και το λάδι ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και τα πιπέρια και αφήνουμε να βράσει μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.
- Στο μεταξύ πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας με τον κιμά το ρύζι και τα πιπέρια.
- Μόλις περάσει μισή ώρα προσθέτουμε στο λάχανο το ρύζι για να ρουφήξει τα πολλά υγρά και σε 10λεπτά προσθέτουμε τα κεφτεδάκια τοποθετώντας τα πάνω στο λάχανο.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να βράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά χωρίς να το ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά μόνο κουνώντας την κατσαρόλα.
- Σε 15 λεπτά γυρίζουμε τα κεφτεδάκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!
Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη
Το blog μαγειρικής της Τατιάνας