Τέλειωσαν όλα και ήδη έχει δοθεί η άδεια για τον τερματικό σταθμό LNG δήλωσε στον Maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, o δήμαρχος κ. Λαμπάκης. Ερωτώμενος για το πως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης άλλαξε γνώμη (μιας και το πρωί της ίδιας μέρας δήλωσε προβληματισμένος για το θέμα, ενώ το απόγευμα δήλωσε θετικός), ο κ. Λαμπάκης είπε ότι ο υπουργός δεν είχε σαφή εικόνα και γνώμη και γι αυτό τον ενημέρωσε με όλα τα στοιχεία.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι εφόσον εισηγήθηκαν θετικά οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ότι το έργο δεν θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ο υπουργός δεν είχε λόγο να μη συμφωνήσει με την κατασκευή του. Ο κ. Λαμπάκης εμφανίστηκε 100% βέβαιος ότι το έργο θα γίνει.

Διαβάστε ακόμη  Εβρος: Μάνα βάζει το πτώμα της 5χρονης κόρης της στο ποτάμι, για να επιβραδύνει τη σήψη

Αναφορικά με τις αντιδράσεις για πιθανές οικολογικές συνέπειες επεσήμανε ότι η μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών της περιφέρειας δεν δείχνει κάτι τέτοιο ενώ για τους αλιείς είπε ότι δε πρέπει να ανησυχούν γιατί τα ψάρια θα είναι περισσότερα καθώς κοντά στον τερματικό σταθμό θα έχουν περιβάλλον που μοιάζει με ενυδρείο και θα μαζεύονται εκεί…

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε διαβεβαιώσεις που έλαβε από επιστήμονες για το θέμα και επέμεινε ότι δε θα προσβληθεί με κανέναν τρόπο το περιβάλλον.

Σχετικά με όσους αντιδρούν, έκανε λόγο για λαϊκισμό και συγκεκριμένα είπε «έχει κάποιος από όλους αυτούς να μου δημιουργήσει μια θέση εργασίας;» ενώ συμπλήρωσε ότι «κάποιοι στα 55 τους και τα 65 τους θυμήθηκαν να ενδιαφερθούν για τον τόπο τους».