Λογοτεχνικά ταξίδια

Τα ταξίδια δεν είναι ποτέ αρκετά. Το ίδιο, κατά την υπογεγραμμένη πάντοτε, ισχύει και για τα βιβλία. Διαβάζοντας ζει κανείς διάφορες ζωές και ταξιδεύει νοερά παντού, τόσο χωρικά όσο και χρονικά.

Όσο καλή κι αν είναι η φαντασία όμως, ίσως το επόμενο ταξίδι ενός βιβλιολάτρη θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένο από την παγκόσμια λογοτεχνική παρακαταθήκη.

Πρώτος σταθμός η Βερόνα. Ο αρχετυπικός έρωτας του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας και γενέτειρα του ποιητή Κάτουλλου. Το μπαλκόνι της Ιουλιέτας σας αναμένει.

foto1

Στην Λαμάντσα της Ισπανίας θα δείτε τους εικονικούς ανεμόμυλους που κυνηγούσε ο Δον Κιχώτης.

foto2

Ανεβαίνοντας στην Ρουμανία, στο Μπόργκο στα Καρπάθια Όρη, μπορείτε να επισκεφτείτε – ίσως καλύτερα με το φως της μέρας παρά βράδυ- το κάστρο του Κόμη Δράκουλα.

foto3

Κι αν αποζητάτε κάτι πιο ρομαντικό και vintage, μπορείτε να κάνετε την διαδρομή Κωνσταντινούπολη-Λονδίνο με τρένο και να νιώσετε Ηρακλής Πουαρό αναζητώντας τον δολοφόνο του Orient Express.

foto4

Αν η Ευρώπη δεν σας κράτα, ανακαλύψτε την Αγία Πετρούπολη του Ντοστογιέφσκι ή εξερευνήστε τον ποταμό του Κονγκό κατά την πρόζα του Joseph Conrad.

foto5

foto6

Τέλος, διασχίστε τον ωκεανό ακολουθώντας το πράσινο φως της Ντάιζι Μπιουκάναν που αντίκριζε ο υπέροχος Γκάτζμπι, με ένα ταξίδι στο Λόνγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης.

foto7

Ετοιμάστε διαβατήριο και βαλίτσες!

Ειρήνη Μαυρομάτη