Υλικά:

  • 5 αυγά 400cal
  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 193cal
  • 300γρ. χονδρό σιμιγδάλι 1050cal
  • 500γρ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια 65cal
  • 300ml γάλα 1.5% λιπαρά 135cal
  • 12γρ. χονδρό αλάτι
  • 50ml σησαμέλαιο 440cal
  • 150γρ. τυρί φέτα 580cal
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι στο multi 40cal
  • 2 σκελίδες σκόρδο στο multi 5cal



Τι έκανα:

  1. Χτύπησα τα αυγά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Πρόσθεσα το γιαούρτι, το γάλα και το σησαμέλαιο και ξαναχτύπησα μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  3. Πρόσθεσα το σιμιγδάλι και ανακάτεψα.
  4. Πρόσθεσα το τυρί το οποίο θρυμμάτισα με τα δάχτυλα.
  5. Πολτοποίησα στο multi κρεμμύδι και σκόρδο και τα πρόσθεσα στο μείγμα.
  6. Πρόσθεσα το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψα πάλι.
  7. Τέλος πρόσθεσα τα μανιτάρια τα οποία έκοψα σε κομματάκια με τα χέρια και ανακάτεψα.
  8. Έβαλα το μείγμα σε πυρέξ 20Χ30 λαδωμένο με σησαμέλαιο.
  9. Είχα προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα κι έψησα για 40 λεπτά.


Θερμίδες πίτας = 2902

Βάρος πίτας = 1878γρ.
Κομμάτι 150γρ. = 232 θερμίδες 

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας