Παράπονα για την αναμονή για φρούτα στο Πολυκοινωνικό. 9χιλ άτομα σε λίγες μερες!

Παράπονα έχουμε δεχτεί από πολίτες δικαιούχων των τροφίμων που διανέμει το πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι πολίτες παραπονιούνται για τις μεγάλες ουρές και το χρόνο αναμονής ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εκφράζουν την απορία τους για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, που θεωρούν ότι για κάποιο λόγο ευνοούνται. Εμείς δεν μπορούμε φυσικά να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο.

Γεγονός είναι ότι η αναμονή μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα, στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι 1 και 2 ώρες, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν την προσπάθεια, αφού η πολύωρη αναμονή στο κρύο δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Προφανέστατα, όταν καλούνται μέσα σε μία μέρα οι πολίτες μιας ολόκληρης πόλης να παραλάβουν δωρεάν τρόφιμα, είναι φυσικό κι επόμενο ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία. Ενδεχομένως ο προγραμματισμός θα μπορούσε να αλλάξει , με τη διανομή να μην περιορίζεται στη μία μέρα, ώστε να υπάρχει διευκόλυνση για τον κόσμο.

Επίσης, ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα που επισημαίνουν αρκετοί από όσους έχουν βρεθεί στις ουρές του Πολυκοινωνικού, είναι ότι για να πάρει κανείς τα τρόφιμα, χρειάζεται απλώς να δείξει την αστυνομική του ταυτότητα. Αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, ωστόσο τα ονόματα των δικαιούχων ήταν σε λίστες, τις οποίες έλεγχαν οι υπάλληλοι προτού παραδώσουν τα δωρεάν τρόφιμα. Οι πρώτες καταγγελίες για άτομα που σε καμία περίπτωση δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, (άλλωστε γνωριζόμαστε όλοι λίγο-πολύ  μεταξύ μας), αλλά παίρνουν δωρεάν τρόφιμα έχουν ήδη φτάσει στα «αυτιά» του alexpolis.gr.

Διαβάστε ακόμη  Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σάββας Σαλγκάμης, της γνωστής επιχείρησης αρτοποιίας “Σαλγκάμης”

Από την πλευρά μας επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού κ. Βαμβακερό ο οποίος μας είπε ότι μόνο αυτές τις ημέρες από το Πολυκοινωνικό έχουν διανεμηθεί 500 τόνοι φρούτα, ενώ από το χώρο του Πολυκοινωνικού έχουν περάσει… 9.000 άτομα!!! Ο κ. Βαμβακερός μας είπε ότι κατανοεί τα παράπονα αλλά, είναι τέτοιο το είδος (φρούτα) και τόσο μεγάλες οι ποσότητες που πρέπει να διανέμονται άμεσα. Συμπλήρωσε ακόμα ότι πέρα από την απευθείας διανομή στο χώρο του, το Πολυκοινωνικό παραδίδει είδη όπως φρούτα και σε ιδρύματα αλλά στέλνει και στη Σαμοθράκη. Όλα αυτά απαιτούν προγραμματισμό, ανθρώπινο δυναμικό και χρόνο.