Μνημόνιο κατανόησης μεταξύ λιμανιού Αλεξανδρούπολης και Δαμιέττης Αιγύπτου

Ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι υπεγράφησαν δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Δαμιέττης και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο τεραστίων διαστάσεων κοίτασμα Ζορ, στις ευκαιρίες που ανοίγει η νέα διώρυγα του Σουέζ αλλά και τη συμφωνηθείσα συνεργασία μεταξύ των ελληνικών λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με εκείνα της Αλεξάνδρειας και της Δαμιέττης.

Τα πεδία της συνεργασίας αφορούν σε τομείς όπως η πολύπλευρη οικονομική συνεργασία, η ενέργεια, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, η διαλιμενική σύνδεση, οι θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές, ο κατασκευαστικός τομέας και οι υποδομές», με στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σίσι στάθηκαν ιδιαίτερα στη συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου στο ζήτημα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης της συνεργασίας, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι ήδη σε μεγάλο βαθμό αυτή η συνεργασία έχει αποτρέψει κινδύνους.

Ο κ. Σίσι είπε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται με πρωτοφανή τρόπο και πως οι συνομιλίες εκφράζουν την ταύτιση απόψεων σε θέματα όπως η ενέργεια, η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο, η συνεργασία ελληνικών και αιγυπτιακών λιμένων, στον τουρισμό, οι επενδυτικές ευκαιρίες. Επισήμανε ότι διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε πολλά περιφερειακά και διεθνή θέματα, μεταξύ των οποίων είναι η καταπολέμηση της απεχθούς τρομοκρατίας και η διευθέτηση των διενέξεων που υπάρχουν στην περιοχή. «Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να συνεργαστούμε για να επαναφέρουμε την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Δείτε ακόμη από τη σελίδα μας στο Facebook

 

Ένα ακόμα περιστατικό με αγγελία "μαϊμού" http://bit.ly/1U3Fvx9

Posted by alexpoli.gr Alexandroupolis on Wednesday, 9 December 2015