Νεκρή η κοπέλα στις Η.Π.Α με το σύνδρομο Άσπεργκερ που είχε συγκλονίσει με βίντεο του σκύλου της να την προσέχει

Από όπλο αστυνομικού έπεσε νεκρή η  Danielle Jacobs η οποία είχε γίνει παγκόσμια γνωστή όταν δημοσίευσε βίντεο με το σκύλο της. Η κοπέλα έπασε από σύνδρομο Άσπεργκερ. Πρόκειται για μια ισόβια διαταραχή που δημιουργεί ξαφνικά ξεσπάσματα βίας κυρίως κατά του εαυτού της.

Η κοπέλα ζούσε σε διαμέρισμα με τον σκύλο- φύλακα άγγελο της, τον Σαμψών, ο οποίος σε κάθε κρίση της,  προσπαθούσε να την αποτρέψει να κάνει κακό στον εαυτό της. H Danielle Jacobs είχε συγκινήσει όλο τον πλανήτη και είχε γίνει θέμα σε όλα τα μέσα του κόσμου , το περασμένο καλοκαίρι, όταν δημοσίευσε το video.

https://www.youtube.com/watch?v=Io6CoR5ss20

Δυστυχώς σήμερα η 25χρονη είναι νεκρή και αυτό συνέβη μετά από ένα τραγικό περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αστυνομία της Αριζόνα. Οι αρχές έλαβαν ένα τηλεφώνημα από μια γυναίκα που απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι της εκείνη τους επιτέθηκε με μαχαίρι και ένας αξιωματικός την πυροβόλησε. Ένα ασθενοφόρο έφτασε αμέσως στο σπίτι και την μετέφερε στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν στη ζωή.

Ωστόσο η υπόθεση εγείρει αρκετά ερωτηματικά καθώς η μητέρα της άτυχης Danielle ισχυρίζεται πως η αστυνομία γνώριζε για την ασθένειά της και έπρεπε να είναι προετοιμασμένη να κάνει άλλου είδους διαχείριση της κρίσης. Αντιδράσεις προκαλεί και το γεγονός πως οι δυο αξιωματικοί που πήγαν στο διαμέρισμα για να κάνουν τον έλεγχο δεν φορούσαν τις ειδικές κάμερες όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις που γίνεται επιχείρηση σε σπίτι. Η υπόθεση αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας σε μαι δήλωσή του.

Newsroom Alexpoli.gr / Πληροφορίες: Lifo, Reuters