Ρίζος: Περιορίζονται τα κενά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

[dropcap]Π[/dropcap]ροσλήψεις προσωπικού  έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον νομό μας και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αναλυτικά προσελήφθησαν 1 μόνιμος γιατρός (μικροβιολόγος), 3 επικουρικοί γιατροί (παιδίατρος, καρδιολόγος, χειρούργος), ενώ προσελήφθησαν επίσης και 5 νοσηλεύτριες με πεντάμηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από το γραφείο του βουλευτή Έβρου κ. Δημήτρη Ρίζου, περιορίζονται σημαντικά τα κενά και οι ελλείψεις που είχαν παρατηρηθεί κατά το παρελθόν στο συγκεκριμένο Νοσοκομειακό Ίδρυμα, ενώ είναι βέβαιο πως σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες προσλήψεις προσωπικού στο σύνολο του νομού Έβρου, που θα αφορούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο βουλευτής εκφράζει επίσης το παράπονο ότι τα θετικά έργα της κυβέρνησης δεν προβάλλονται. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Παρά τον καθημερινό πόλεμο που δέχεται η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παρά την επιλεκτική μνήμη και κρίση που δυστυχώς εμφανίζουν ορισμένοι, εμφανίζοντας και υπερτονίζοντας μόνο τα κακώς κείμενα, ξεχνώντας από την άλλη να κάνουν την παραμικρή αναφορά σε όσα θετικά γίνονται – και είναι δεδομένο πως στον τομέα της Δημόσιας Υγείας αυτήν την περίοδο λαμβάνονται πολλές και σημαντικές αποφάσεις με θετικό πρόσημο – η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη  να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, να σταθεροποιήσει το σύστημα, να περικόψει τις σπατάλες, να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την διαπλοκή. Εμείς, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε στο πλευρό της σε αυτήν την προσπάθεια και θα παλέψουμε ο νομός Έβρου να αποτελέσει προπύργιο αυτής της νέας προσπάθειας, αυτής της νέας σελίδας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.”

Διαβάστε ακόμη  Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Θράκης

Newsroom Alexpoli.gr