Ελάχιστοι στην Ορεστιάδα έχουν κάνει δηλώσεις στο κτηματολόγιο

Ορεστιάδα - Κτηματολόγιο

Μόλις το 2% του εκτιμώμενου όγκου δηλώσεων που αναμένει να διεκπεραιώσει το Γραφείο Κτηματογράφησης Ορεστιάδας έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα, 35 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας κτηματογράφησης στον δήμο Ορεστιάδας.

Στο διάστημα αυτό, που καλύπτει το 1/3 του συνολικού χρόνου μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, η οποία έχει οριστεί στις 28 Δεκεμβρίου, έχουν υποβληθεί 2.000 δηλώσεις, από τις συνολικά 100.000 που υπολογίζει να συγκεντρώσει η υπηρεσία του κτηματολογίου από την περιοχή. Τη χαμηλή προσέλευση των πολιτών αιτιολόγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο υπεύθυνος μηχανικός του Γραφείου Κτηματογράφησης Ορεστιάδας, Νίκος Γιαννακόπουλος, αποδίδοντάς την στη γενικότερη συμπεριφορά του Έλληνα όταν καλείται να διευθετήσει τέτοιου είδους υποχρεώσεις, «για τις οποίες, ως συνήθως, κινητοποιείται την τελευταία στιγμή», αλλά και σε ένα πιο τοπικό χαρακτηριστικό, το οποίο σχετίζεται με τις αυξημένες αγροτικές εργασίες αυτής της περιόδου.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα – Κίνδυνος για πλημμύρες

Ο κ. Γιαννακόπουλος, επικαλούμενος και την εμπειρία από άλλες περιοχές, υποστήριξε πως στο επόμενο διάστημα η ροή υποβολής δηλώσεων θα αυξηθεί και θα κορυφωθεί λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Όσον αφορά τα κυριότερα προβλήματα που παρατηρούνται έως τώρα, συνήθως σχετίζονται με τη μη κατοχή επίσημων τίτλων ιδιοκτησίας αγροτεμαχίων και με τα αγροτεμάχια μη κυρωμένων αναδασμών. «Υπάρχουν, πάντως, λύσεις για όποια προβλήματα προκύπτουν», επεσήμανε ο κ. Γιαννακόπουλος και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να ενημερωθούν εγκαίρως για τα έγγραφα που απαιτείται να συγκεντρώσουν ώστε να ολοκληρώσουν την κτηματογράφηση της ακίνητης περιουσίας τους. Ανέφερε, τέλος, πως η υπηρεσία παρέχει υποστήριξη, καθοδηγώντας τους για να συμπληρώσουν μόνοι τους τις δηλώσεις.