Ο αγαπητός και πολυδιαβασμένος Αύγουστος Κορτώ στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ στις 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης το νέο του βιβλίο με τον ευφυή τίτλο “Έρως ανίκατε μάσαν”.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ – Φ.Σκαρλακίδου και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7:30μ.μ. στην Art Gallery.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σ’ ένα απομονωμένο ορεινό χωριό για το διήμερο των εκλογών κι ενώ όλοι σε μπουκώνουν λυσσαλέα με τα πιο εκλεκτά φαγιά της οικουμένης ο πορσελάνινος θρόνος αρνείται να ενδώσει στις ικεσίες σου; Κι αν ένα και μόνο εσώρουχο αρκούσε για να σε μεταμορφώσει στο πιο ποθητό πλάσμα του κόσμου; Θα ήταν ευλογία ή κατάρα; Και ποια η θέση όλων εμάς που μετά θάνατον δε θέλουμε ούτε να καούμε ούτε να ταφούμε, αλλά να μεταποιηθούμε σε χρηστικά και καλαίσθητα διακοσμητικά εσωτερικών χώρων;
Τέτοια και άλλα αγωνιώδη ερωτήματα απαντιούνται με τρόπο παραληρηματικό στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που μας θυμίζει ότι το γέλιο είναι συχνά η μόνη σωσίβια λέμβος στις φουρτούνες της ζωής.