Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς καλεί τοπικούς φορείς και κατοίκους να εναντιωθούν στο κλείσιμο του καταστήματος Φερών.  

Ενέργειες από τους βουλευτές του Έβρου, για την αποτροπή του «φημολογούμενου κλεισίματος του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στις Φέρες», ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας, τονίζοντας ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε «ένα ακόμα πλήγμα για τον νομό και την τοπική κοινωνία των Φερών…». Ο Σύλλογος στρέφεται κατά της Περιφερειακής Διεύθυνσης της Τράπεζας, την οποία χαρακτηρίζει «ενορχηστρωτή αυτών των αποφάσεων αλλά και των αντεργατικών πρακτικών που εφαρμόζονται…». Καταλήγοντας, καλεί και την τοπική κοινωνία των Φερών, μαζί με τους τοπικούς φορείς, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος, συμμετέχοντας σε παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά η επιστολή : 

Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται ο Νομός Έβρου και η τοπική κοινωνία των Φερών με το φημολογούμενο κλείσιμο του τοπικού καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Σε μια ευαίσθητη εθνικά ακριτική περιοχή συνεχίζεται η απαξίωση των τοπικών κοινωνιών, των ατόμων με περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες καθώς και της τοπικής επιχειρηματικότητας, στερώντας τους πλέον την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

Η στρατηγική επιλογή της Διοίκησης στερεί και τις θέσεις εργασίας των εκεί εργαζόμενων,  οι οποίοι παρόλη την πείρα που διαθέτουν και τις σχέσεις με το πελατειακό κοινό επιχειρείται να οδηγηθούν προς την ανεργία.

Διαβάστε ακόμη  «Άνοιξε ο χορός» των ανακοινώσεων ψηφοδελτίων- οι διεργασίες των κομμάτων για τα ψηφοδέλτια του Έβρου

Ενορχηστρωτής των εν λόγω αποφάσεων και των αντεργατικών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Νομό, αναδεικνύεται η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση η οποία πρωταγωνιστεί στο χορό της αναξιοκρατίας, της άσκησης ψυχολογικής πίεσης όπου εφαρμόζεται αδιακρίτως τόσο σε εργαζόμενους ΑΜΕΑ όσο και σε συναδέλφους που έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη η επαγγελματική τους επάρκεια από την ίδια την τράπεζα.

Για τους λόγους αυτούς ο Σύλλογός μας:

  • Καλεί τους βουλευτές του Νομού να αναδείξουν το θέμα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
  • Καλεί τις τοπικές κοινωνίες σε συνεννόηση με τα τοπικά συνδικάτα και το Σύλλογό μας, να εναντιωθούν και να διαμαρτυρηθούν στο κλείσιμο του καταστήματος με παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα.
  • Καλεί τα τοπικά μέσα να αναδείξουν το ζήτημα για την αποτροπή του κλεισίματος.

Είμαστε αποφασισμένοι, να αγωνιστούμε για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας των συναδέλφων μας.

 Για το Δ.Σ του ΣΕΥΤΠΕ

Ο Πρόεδρος                              Ο Γεν. Γραμματέας

 Μπεμπένης Εμμανουήλ         Γοίλιας Ισίδωρος

Πηγή ErtNews