Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγες μέρες εκδόθηκε η άδεια δόμησης για τη δημιουργία νέου συσκευαστηρίου και ψυγείων, δεν υπάρχει ακόμη καμία εξέλιξη στο σημαντικότερα θέμα, αυτό της χρηματοδότησης…
Ήταν Φεβρουάριος του 2015 όταν οι εγκαταστάσεις, τα ψυγεία, τα συσκευαστήρια και μεγάλος μέρος του εξοπλισμού του Συνεταιρισμού βρέθηκε κάτω από τα νερά, μετά από ακόμη μία πλημμύρα του ποταμού Έβρου. Μηχανήματα, ψυγεία, γραμμές παραγωγής, ζυγαριές, συσκευαστικά υλικά, οχήματα, αποθήκες γεμάτες εφόδια, καταστράφηκαν ολοσχερώς, αφού το νερό μέσα στο συσκευαστήριο έφτασε τα 2 μέτρα και έξω από αυτό τα 3 μέτρα, ενώ στη βόρεια πλευρά του συσκευαστηρίου δεν είχε απομείνει τίποτα, πέρα από τις τσιμεντένιες κολώνες. Οι ζημιές εκτιμήθηκαν σε 4,8 εκ. ευρώ.
Από τότε έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού, προκειμένου να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα, ώστε να δημιουργήσουν ξανά τις εγκαταστάσεις. Πρόσφατα, εκδόθηκε από το τμήμα έκδοσης αδειών δόμησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης η άδεια για την «ανέγερση βιομηχανικού κτιρίου χαμηλής όχλησης (ψυγείου-συσκευαστηρίου σπαραγγιών και λοιπών οπωροκηπευτικών)».
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος του ΑΣΚΓΕ Τυχερού Θανάσης Μαλτεπιώτης σημείωσε πως η άδεια εκδόθηκε τώρα, ώστε όταν υπάρξει εξέλιξη με τη χρηματοδότηση, να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή του κτιρίου.
«Δεν έχουμε ακόμη κάποια εξέλιξη σχετικά με τις αποζημιώσεις και το δανεισμό που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε, ώστε να προχωρήσουμε με την κατασκευή νέων υποδομών. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα στο κομμάτι αυτό, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας».
Για την ώρα και παρά το γεγονός ότι το κτιριακό είναι μείζον θέμα, η παραγωγή του Συνεταιρισμού πηγαίνει πολύ καλά κι αυτό είναι το πραγματικό αισιόδοξο στοιχείο στην όλη υπόθεση.
«Η παραγωγή μας είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Παρά τα χίλια δυο προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε τα ίδια μέσα με παλιά. Να φανταστείτε ότι αντί για 5, δουλεύουμε με το 1 ψυγείο που διασώθηκε από την πλημμύρα. Παρά τις δυσκολίες, όμως, επιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλτεπιώτης.
Δείτε περισσότερα θέματα από την Εφημερίδα Η Γνώμη εδώ