Παρουσία Τόσκα η παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη

«Τιμούμε αυτούς οι οποίοι αγωνίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους για ν’ αντιμετωπίσουν τον εισβολέα το 1940-41 και στη συνέχεια στη διάρκεια της εθνικής αντίστασης. Τον εισβολέα που συγχρόνως εκπροσωπούσε ολοκληρωτικά καθεστώτα, εκπροσωπούσε τον ναζισμό και τον φασισμό και παραδειγματιζόμαστε απ’ τους αγώνες τους και στα θέματα τα εθνικά και στα θέματα της καθημερινότητας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας μετά το πέρας της παρέλασης στην Αλεξανδρούπολη, την οποία παρακολούθησε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή και τους αγώνες των Θρακών σημειώνοντας: «Η περιοχή της Θράκης, ο νομός Έβρου, είναι τόπος που έχει ανθρώπους που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες, που ξέρουν ν’ αντιμετωπίζουν και τους κινδύνους τους εθνικούς αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Προσπαθούμε, η σημερινή κυβέρνηση , μέσα από όλες τις δυσκολίες, μέσα από όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν ή τα οποία κληρονόμησε, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις και να σταθεροποιήσει την όλη κατάσταση προκειμένου να ξεκινήσουμε κάτω από καλύτερες συνθήκες».

Διαβάστε ακόμη  Προκήρυξη 13 θέσεων για γιατρούς του ΕΣΥ σε νοσοκομεία του Έβρου

Η πρωτεύουσα του Έβρου γιόρτασε με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», την άρνηση της Ελλάδας στο ιταλικό τελεσίγραφο της 28ης Οκτώβρη 1940.

Παρά τη χαμηλή θερμοκρασία, 10 βαθμούς Κελσίου, και τους ισχυρούς βοριάδες που πνέουν στην περιοχή, το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από κόσμο που από νωρίς το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται εκατέρωθεν της λεωφόρου Δημοκρατίας για να παρακολουθήσει την παρέλαση μαθητών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.