Πολύωρη περιοδεία του Πάνου Καμμένου στον Έβρο

Στη Θράκη βρέθηκε σήμερα ο  Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη. Ο Υπουργός Άμυνας  επισκέφθηκε και τον Έβρο όπου παρέμεινε για ώρες.

Ο κ. Καμμένος επιθεώρησε το ανακαινισμένο το δημοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου που ανακαινίστηκε από το Μηχανικό του Στρατού Ξηράς.  Τον υπουργό υποδέχτηκαν  58 μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για τη συντήρηση του κτηρίου και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που προμηθεύτηκε το σχολείο. Ο υπουργός κάθισε στα σκαλιά και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά, που αναφέρθηκαν στο καθημερινό τους πρόγραμμα, τις δραστηριότητές τους αλλά και στις ελλείψεις που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο η ταξιαρχία έχει αναλάβει την εκτέλεση σειράς κοινωφελών έργων στην περιοχή των ορεινών χωριών του Έβρου, του Μεγάλου Δέρειου, του Σιδηροχωρίου, του Γονικού και της Ρούσσας ενώ τα έργα αφορούν τη συντήρηση αγροτικών δρόμων, την ανακαίνιση και συντήρηση δημοτικών σχολείων και την κατασκευή υδροταμιευτήρων.

Στη συνέχεια βρέθηκε στην Ορεστιάδα όπου παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων 12 στρατιωτικών κατοικιών. Η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε στο Κέντρο Εξομοιωτών.

Στο μεταξύ ο Υπουργός έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση στο εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και για συνέχιση των παρεμβάσεων για την εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με τη μισθολογική τους δαπάνη, εξέφρασε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ακόμη, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων συγκροτήματος 12 διαμερισμάτων ΕΠΟΠ στην Ορεστιάδα, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η προάσπιση του Έβρου είναι υψίστης σημασίας λόγω της καίριας και σημαντικής αξίας που έχει για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έχει αρχίσει το υπουργείο για την καταγραφή και αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων. «Μία περιουσία της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ που βρισκόταν μέχρι σήμερα ανεκμετάλλευτη», ενώ ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την ενοικίαση για 99 χρόνια περιουσιακών στοιχείων του υπουργείου, τα έσοδα από τον οποίο θα διατίθενται προς όφελος του προσωπικού.

Πληροφορίες alexpoli.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ