Σπείρα ληστών χτυπούσε σε χωριά της Θράκης. Μπήκαν σε 69 σπίτια!

Σχεδόν εταιρεία κλοπών είχαν δημιουργήσει 11 Έλληνες 21 έως 45 ετών στη Θράκη. Οι δράστες το 2013 είχαν ενωθεί σε ομάδα και ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέπρατταν διαρρήξεις κυρίως οικιών, σε πόλεις και χωριά της Θράκης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.

Επέλεγαν οικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και ακολούθως ερευνούσαν το εσωτερικό τους και αφαιρούσαν κυρίως χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία συνδυάστηκαν με πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν μία (1) ληστεία και εβδομήντα (70) κλοπές κυρίως από οικίες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος του 2013, σε πόλεις και χωριά της Θράκης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έντεκα (11) ημεδαπών, ηλικίας από 21 έως και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Διαβάστε ακόμη  Έδρα Αρμενικής Γλώσσας και Πολιτισμού ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

 

Συγκεκριμένα, διέρρηξαν συνολικά εξήντα εννέα (69) οικίες και τις εγκαταστάσεις ενός (1) ιδρύματος, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία (1) οικία, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν, 18.000 ευρώ περίπου, 4 χρυσές λίρες και χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, η αξία των οποία υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε μία από τις παραπάνω διαρρήξεις, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, ένας από αυτούς χτύπησε, με άγνωστο αντικείμενο, τον ιδιοκτήτη, τον οποίο και τραυμάτισε. Σε αυτή την περίπτωση προέκυψε η εμπλοκή δύο εκ των δραστών, ηλικίας 40 και 35 ετών, στην οποία επίσης συμμετείχαν και άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί τους.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ οι επτά από αυτούς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.