Σταύρος Αραχωβίτης | H περιοδεία στη Θράκη συνεχίστηκε στον Έβρο με ενημερωτικές και παραγωγικές συναντήσεις.

Μετά την Ροδόπη στον Έβρο συνεχίστηκε η περιοδεία του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, σε συνεργασία και μετά από πρόσκληση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. 

Αναλυτικά  οι συναντήσεις όπως τις αναφέρει και ο ίδιος : 

Ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρ.  Χατζηγιάννογλου  για αναγκαία έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα, τις καταστροφές από τις πλημμύρες στην κοιλάδα Ερυθροποτάμου, αλλά και την ανάδειξη του κρίσιμου έργου υπογειοποίησης γεωτρήσεων στον Ερυθροπόταμο, που χρηματοδοτήθηκε κι εντάχθηκε με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίσαμε την περιοδεία μας με ενημερωτικές συναντήσεις στον Δήμο Ορεστιάδας.  Σύσκεψη  με τον κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Σπύρο Γαλατσίδα, και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Β. Μαυρίδη . 

Διαβάστε ακόμη  Αποκάλυψη: Το Documento δημοσιεύει διαλόγους αστυνομικών με την Greek Mafia

Έγινε μία παραγωγική συζήτηση με τον δήμαρχο Σουφλίου, κ. Καλακίκο για έργα υποδομής και ζητήματα αγροτικής παραγωγής, ανάπτυξης και εργασίας. 

Στο επίκεντρο η  Σηροτροφία, το  Μετάξι Σουφλίου, η καλλιέργεια μορεώνων και η  συνδεδεμένη ενίσχυση -κίνητρο που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα στα σχέδια της κυβέρνησης ΝΔ είναι η κατάργησή της.

H  περιοδεία ολοκληρώθηκε στο Πολύκεντρο Τυχερού.  Με εκπροσώπους φορέων αγροτικού τομέα του νομού και #αγρότες συζητήσαμε για: 

☑️το υψηλό κόστος παραγωγής, 

☑️τη νέα ΚΑΠ, 

☑️τον ΕΦΚ πετρελαίου, 

☑️κίνητρα και ενισχύσεις, 

☑️οργάνωση αγροτικής παραγωγής,  

☑️αρδευτικά έργα και #συνεταιρισμοί.

Προτάσεις και προτεραιότητες στον  αγροτικό Κόσμο για μια  Νέα Αρχή.