Συνέδριο ΚΕΔΕ για τα απορρίμματα και νέο πρόστιμο στο Δήμο…

Βολές κατά της κυβέρνησης για κακούς χειρισμούς στο ξεκαθάρισμα του νομικού πλαισίου σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων, εξαπέλυσε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη με θέμα ““Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων”.

Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνεδρίου και στη σημαντικότητα του, πληροφόρησε όμως επίσης τους Δημοσιογράφους ότι ο Δήμος έλαβε νέο πρόστιμο 20.000 ευρώ από την περιφέρεια, (για διαρροή στραγγισμάτων στη θέση Μαυρότοπος). Ακολουθεί Video από τη συνέντευξη τύπου και το σχετικό Δελτίο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαχείριση απορριμμάτων, ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας, θα αποτελέσει αντικείμενο του Συνεδρίου  που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Αλεξανδρούπολη στις 15 και 16 Ιανουαρίου 2016. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διεξάγεται σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, υπογράμμισε τη σημασία του Συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, για τη δρομολόγηση οριστικών, ουσιαστικών και βιώσιμων λύσεων στα θέματα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και κάλεσε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν σε αυτό καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά το κοινωνικό σύνολο.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Αλεξανδρούπολης η διαδικασία διερεύνησης του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων και ανεύρεσης ουσιαστικών λύσεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 19.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων με Πρόεδρο τον κ. Κώστα Γκοτσίδη και θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση”. Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 19.00 μ.μ. μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου θα παραβρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο για να λάβουν μέρος σε μια προσυνεδριακή εκδήλωση με θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση”. Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός ζωγραφικής ενώ αρμόδιοι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εισηγηθούν στο θέμα “Διαχείριση Απορριμμάτων – Ανακύκλωση”. Οι μαθητικές δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 9.00 π.μ. όταν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης θα λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν στο παιδικό λούνα παρκ της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Διαβάστε ακόμη  Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας

Την ίδια ημέρα στις 10.00 π.μ. θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Συνεδρίου με την απονομή βραβείου (ένα ποδήλατο) από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη και την απονομή πέντε βραβείων (πέντε ποδήλατα) από τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στους/στις μαθητές/τριες με τις καλύτερες ζωγραφιές. Κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προτείνουν μοντέλα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων. Τη δεύτερη ημέρα θα παρουσιαστεί η οικονομική πλευρά στη διαχείριση των απορριμμάτων και ο ρόλος των Ο.Τ.Α. σε αυτή ενώ οι εργασίες του Συνεδρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν την ίδια ημέρα στις 18.00 μ.μ. με την παρουσίαση των συμπερασμάτων κάθε συνεδρίας και την ανακεφαλαίωση των βασικών πορισμάτων από τον κ. Γιώργο Πατούλη. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου οι Σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

  Τετάρτη 13 Ιανουαρίου

19.00          Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων το οποίο θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα « Διαχείριση Απορριμμάτων –Ανακύκλωση»

 

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου

19:00         Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου θα παραβρίσκονται μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης για συζήτηση σχετικά με το θέμα «Διαχείριση  Απορριμμάτων –Ανακύκλωση»

 

  • Εισήγηση στο Θέμα της Διαχείρισης Απορριμμάτων-Ανακύκλωσης από τους αρμόδιους της Α’θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης .

 

Επιλογή 6 καλύτερων εικόνων ζωγραφικής που δημιούργησαν τα παιδιά

 

20:00           Χαιρετισμός Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη

 

20:15           Χαιρετισμός  Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε  Γιώργου Πατούλη.

 

20:30           Συνέντευξη Τύπου Προέδρου ΚΕΔΕ – Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

 

21:00           Δ.Σ.  ΚΕΔΕ αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

09:00           Παιδικό Λούνα Παρκ της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης με διαδραστικά παιχνίδια για τους 150 μαθητές ΣΤ΄ τάξης στο TRAKI PALACE

 

10:00          Έναρξη Συνεδρίου και απονομή βραβείων, ένα ποδήλατο από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργο Πατούλη και πέντε ποδηλάτων από τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στους μαθητές/τριες με τις καλύτερες ζωγραφιές.

 

19:00           Λήξη πρώτης μέρας Συνεδρίου

 

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

ΣΥΝΕΔΡΙΟ 09:00 π.μ.-18:00 μ.μ.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Περιήγηση Συνέδρων στο Δάσος της Δαδιάς – ΔΕΛΤΑ του Έβρου