Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Έβρου

Για 4 και όχι για 2 ώρες, από τις 12 ως τις 4 το απόγευμα, αποκλείουν σήμερα το τελωνείο των Κήπων οι αγρότες του Έβρου, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους και στέλνοντας νέο μήνυμα στην κυβέρνηση, ζητώντας διάλογο επί της ουσίας για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, από μηδενική βάση.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, διευκρίνισε ότι ο αποκλεισμός αφορά μόνο τα φορτηγά, καθώς Ιδιωτικής Χρήσης Επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία θα διέρχονται κανονικά με μία συμβολική καθυστέρηση των 10 λεπτών.
Ο κ. Αλεξανδρής εκτιμά ότι μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη στιγμή δεν έχει νόημα καθώς δεν υπάρχει βάση συζήτησης. «Αν συνομιλήσουμε τώρα με τον πρωθυπουργό και αποτύχει η συνάντηση μετά τι; Πόλεμος; Το 27% του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά όλους τους κλάδους. Είναι πρόβλημα συνολικά της κοινωνίας. Το να μειωθεί το 27% σε 20% μόνο για τους αγρότες δεν ωφελεί. Θέλουμε συζήτηση από μηδενική βάση» υποστηρίζει.
Και οι αγρότες στο βόρειο Έβρο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, έχοντας αποκλείσει από τις 11 ως τις 12 το πρωί τον κόμβο Ριζίων-Καστανέων και το τελωνείο Ορμενίου. Στη συνέχεια, από τις 12 και μετά, οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη περίπου του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας, για περίπου 2 ώρες, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη βιομηχανία και για το ότι παραμένουν απλήρωτοι οι τευτλοπαραγωγοί.

Διαβάστε ακόμη  Ακρίβεια: Πλήρης απουσία ελέγχων στην αγορά και μέτρα που δεν εφαρμόζονται

Οι αγρότες θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα του επιδώσουν ψήφισμα.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συζήτησης με την κυβέρνηση, ο κ. Μαργαριτίδης εξηγεί: «Δεν θέλουμε να πάμε στον πρωθυπουργό για καφέ, ούτε απλά να τον δούμε. Το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά. Πρέπει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να συζητήσουμε από μηδενική βάση».

Newsroom Alexpoli.gr