Της κατάργησης το κάγκελο στον Έβρο…

Στον δρόμο των καταργήσεων, των συγχωνεύσεων και της αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνέχισε στο ίδιο μονοπάτι με ζήλο η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, βαδίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με θύματα, για άλλη μία φορά, τους κατοίκους του Έβρου. Μετά από την δρομολογημένη κατάργηση του Ειρηνοδικείου και του Υποθηκοφυλάκιου της Σαμοθράκης, έρχεται η κατάργηση τριών ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του βορείου Έβρου, αφού από τη μνημονιακή μέγγενη δεν γλιτώνει ούτε η παιδεία, το δήθεν ύψιστο αγαθό που οφείλει να παρέχει το κράτος στους πολίτες του, δίχως εκπτώσεις και δίχως διακρίσεις.

Η απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη, για την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδ/χου, 1ο ΕΠΑΛ Ορ/δας και 2ο Γ/σιο Ορ/δας έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, ενώ σε κοινή σύσκεψη φορέων που έγινε χθες στην Ορεστιάδα υιοθετήθηκε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο εστάλη προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ, το υπουργείο Παιδείας, το Διευθυντή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και την ΟΛΜΕ.

«Οι παρακάτω υπογράφοντες, μετά από κοινή σύσκεψη στην Ορεστιάδα σήμερα 15/12/2015, δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Κεραμάρη, για την αναστολή λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Διδ/χου, 1ο ΕΠΑΛ Ορ/δας και 2ο Γ/σιο Ορ/δας.

Θεωρώντας πως δεν πρέπει να μπαίνουν φραγμοί στην ολοκληρωμένη μόρφωση των μαθητών μας και επειδή η οριστική κατάργηση των τμημάτων θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας τις επόμενες χρονιές, ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την άμεση έγκριση της επαναλειτουργίας των τμημάτων αυτών.

Διαβάστε ακόμη  ΤΙΕΔΑ: Η περσινή ακυρωθείσα συναυλία της Τσαμπά θα γίνει…με άλλους καλλιτέχνες

Διαπιστώνουμε για πολλοστή φορά, ότι παρακάμπτονται οι ανάγκες και οι αγωνίες των μαθητών και των οικογενειών τους και προωθούνται γνωστές και καταδικασμένες αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που επιβαρύνουν περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω νέων καταργήσεων και συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολείων, οι οποίες παράλληλα με τη δραματική μείωση των δαπανών για την Παιδεία, δημιουργούν ένα σχολείο απρόσιτο στα φτωχά και μη προνομιούχα λαϊκά στρώματα. Δηλώνουμε επίσης ότι οποιαδήποτε πρόταση για κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων στον Έβρο θα μας βρει κάθετα αντίθετους».

Το ψήφισμα  υπογράφουν:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΟΛΜΕ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΥΡΑΚΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΛΙΟΥΔΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΒΑΓΙΑ ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΝΤΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΟΥΤΖΕΡΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΥΚΙΔΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΡ/ΔΑΣ

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ, ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ