Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της ΤΙΕΔΑ για το 2016

[dropcap]Τ[/dropcap]ον προϋπολογισμό του 2016 για την πιο πολυσυζητημένη επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης ενέκρινε το διοικητικό της συμβούλιο. Ο λόγος για την Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η οποία έγινε θέμα πανελλαδικού ενδιαφέροντος πριν λίγες εβδομάδες, όταν σε αθηναϊκό site δημοσιοποιήθηκε το θέμα της -για περίπου 2 χρόνια – μη εφαρμογής του νόμου για περικοπή κατά 50% των αποδοχών των μελών του ΔΣ της.

Η συζήτηση γύρω από την υπόθεση αυτή, οδήγησε μάλιστα τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Απόστολο Φωτιάδη να ζητά το κλείσιμο της ΤΙΕΔΑ, με την απορρόφηση του αντικειμένου και του προσωπικού της στο δήμο, αφού όπως επισήμανε, παρά το γεγονός ότι έχει έσοδα περίπου 1 εκ. ευρώ από ενοίκια, καταλήγει να έχει παθητικό, αφού τα έξοδα διαχείρισης υπερβαίνουν τα έσοδα.

Ο ίδιος ο πρόεδρός της Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, σημείωσε πως γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια προκειμένου τόσο να συγκεντρωθούν τα χρήματα που έλαβαν πρώην μέλη του ΔΣ δίχως να τα δικαιούνται, όσο και για να υπάρξει εξυγίανση της επιχείρησης.

Πάντως, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2016, η εταιρεία θα παρουσιάσει κέρδη 22.370 ευρώ. Συνολικά, τα έσοδα προβλέπεται να φτάσουν τις 811 χιλιάδες ευρώ και τα έξοδα περίπου τις 788 χιλιάδες. Αναλυτικά, ο προϋπολογισμός της επιχείρησης στη Διαύγεια. Κάντε κλικ εδώ