Τοποθετήθηκαν οι κάδοι (κώδωνες) ανακύκλωσης γυαλιού στον οικισμό της Μαΐστρου

Ξεκίνησε  η τοποθέτηση των μπλε κάδων (κωδώνων) αποκλειστικής συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού στον οικισμό της Μαΐστρου.Δυο συνολικά κάδοι τοποθετήθηκαν στον οικισμό ένας στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου και ένας στην πλατεία 25ης Μαρτίου . Τα σημεία που επιλέχθηκαν από την υπηρεσία του Δήμου είναι αυτά κοντά σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και σε περιοχές όπου θα μπορούν και οι πολίτες να ρίχνουν άδεια γυάλινα μπουκάλια.

Με ανακοίνωση του ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ναϊτίδης, τονίζει:

Πρόκειται για ένα καινοτόμο βήμα στον τομέα της ανακύκλωσης που συμβάλει στον περιορισμό της ρύπανσης και στην προστασία του περιβάλλοντος, καλώ τους συνδημότες μου να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, ρίχνοντας τα γυάλινα μπουκάλια μέσα στους ειδικούς κάδους. Πρέπει να προστατέψουμε, να τηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ανακύκλωση, καθώς τα οφέλη για όλους μας θα είναι πολλά και σημαντικά. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται παιδεία και σεβασμός στην αξία της ανακύκλωσης, στοιχεία τα οποία είμαι σίγουρος πως οι κάτοικοι του οικισμού μας διαθέτουν και θα τα δείξουν.

Η καθαριότητα του οικισμού μας, ουσιαστικό κομμάτι της οποίας είναι
η Ανακύκλωση, είναι αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά και υπόθεση όλων μας. Καμία προσπάθεια του Δήμου δεν μπορεί να έχει επιτυχία, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των δημοτών.

Η ενημέρωση επαγγελματιών και πολιτών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις εστίασης και θα σταλούν ενημερωτικά φυλλάδια, για την όσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση αναφορικά με την υλοποίηση του προγράμματος.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συνεργασία στην δράση αυτή, τους υπαλλήλους της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ.κ. Αργυρίου Βασίλη και Βαγγέλη Ρούφο.

 

Διαβάστε ακόμη  Γιώργος Κουμουτσάκος: Αδιανόητη δήλωση - «Ως κοινωνία μας αρέσει να δουλεύουμε μέχρι τα 67»