Το τσουνάμι των πλειστηριασμών κατοικιών πλησιάζει την Αλεξανδρούπολη

Σε πολιτικό εφιάλτη για την κυβέρνηση τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση των πλειστηριασμών κατοικιών. Μετά το σάλο που προκάλεσε η περίπτωση της Θεσσαλονίκης, υπουργοί με δηλώσεις τους, αλλά και κυβερνητικές πηγές με non paper σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι δεν θα περάσει καμία πρώτη κατοικία οικονομικά αδύναμου στα… χέρια τραπεζίτη. Σε λίστα με τις κατοικίες που θα εκπλειστηριαστούν στις 19 Οκτωβρίου βρίσκεται και ένα ακίνητο στην Ξάνθη!

Ωστόσο, η κυβέρνηση αρχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα: οι πλειστηριασμοί, με εντολές του Δημοσίου, έχουν αρχίσει από τις οικίες απλών ανθρώπων, ακόμη και για χρέη των 500 ή 1.000 ευρώ. Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, κραυγαλέα περίπτωση είναι ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη -Δήμος Ευόσμου- με οκτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί από την Εφορία.

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους 5.000 σπίτια θα «βγουν στο σφυρί», γεγονός που μετατρέπει σε «Τετάρτες της οργής» τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, με συγκεντρωμένους πολίτες να διαδηλώνουν δυναμικά την αντίθεσή τους, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν τις διαδικασίες.

Εντωμεταξύ, στη λίστα με τα 21 ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό στις 19/10 βρίσκουμε και ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για : «Διαμέρισμα α’ ορόφου 36 τμ στην Ξάνθη. Τιμή πρώτης προσφοράς 31.200 ευρώ. Εκπλειστηριάζεται στο Ειρηνοδικείο Ξάνθης».

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή κάποια τέτοια περίπτωση ωστόσο αυτοί που ασχολούνται με τα κόκκινα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αναφέρουν πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα δούμε και στο Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης τις εικόνες που είδαμε πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη….