Τσίπρας: Ο φράχτης δεν πέφτει

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να δούμε με τον πρόεδρο Σούλτς πόσο δύσκολες είναι οι καθημερινές προσπάθειες των ανθρώπων, των Αρχών εδώ στη Μυτιλήνη, των εθελοντών που εργάζονται ακούραστα, ακατάπαυστα, προκειμένου να διευκολύνουν αυτούς τους ανθρώπους, να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό, ένα ζεστό ρούχο. Νομίζω ότι δίνουμε μία μάχη που υπερβαίνει τις δυνατότητες μας και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τη Λέσβο την οποία επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Την ίδια ώρα στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 15.οοο πρόσφυγες, γεγονός που επιδεινώνεται και από την συνέχιση της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Στην πλειονότητά τους έχουν ήδη καταγραφεί, αλλά αδυναούν να μεταβούν στην Αθήνα.

Σε τοποθέτησή του για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, απέρριψε το ενδεχόμενο να ανοίξει, τονίζοντας ότι «η ιδέα του να πέσει ο φράχτης μονομερώς και να έρχονται οι πρόσφυγες από τον Έβρο, φαίνεται καλή ιδέα για κάποιους που δεν έχουν γνώση του γεγονότος ότι από την άλλη μεριά του Έβρου, μέχρι να φτάσουν δηλαδή στον Έβρο αυτοί οι άνθρωποι, υπάρχουν νάρκες».