Έβαλε τα γυαλιά στους Ευρωπαίους η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης

Από την πρώτη στιγμή που ψάχναμε την υπόθεση των 2 τζιχαντιστών, είχαμε αντιληφθεί στο Alexpoli.gr ότι πρόκειται για μια καθαρή επιτυχία της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Από πολλές πλευρές έρχονταν επιβεβαίωση ότι η σύλληψη των 2 υπόπτων έγινε χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση από Ευρωπαϊκές υπηρεσίες… Τις ίδιες υπηρεσίες που κατά καιρούς κουνούν το δάχτυλο στις Ελληνικές αρχές ότι δε κάνουν καλά τη δουλειά τους. Τις ίδιες υπηρεσίες που άφησαν τους τρομοκράτες να κάνουν ελεύθεροι βόλτες στην Ευρώπη…Τις ίδιες υπηρεσίες που κυριολεκτικά πιάστηκαν στον ύπνο.

Οι τοπικές αρχές έκαναν για ακόμα μια φορά αυτό που πρέπει, και μάλιστα το έκαναν…διακριτικά… με σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Ακόμα και η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θέμα (που θα μπορούσε να είναι διθυραμβική) ήταν 2 μικρές παράγραφοι που με εξαιρετική ταπεινότητα περιέγραφαν τη σύλληψη 2 υπόπτων που είχαν μαχαίρια.

Για όσους δεν έχουν κατανοήσει την επιτυχία αυτή, αρκεί να σκεφτούν το πώς θα χρησιμοποιούνταν τα μαχαίρια αυτά αν έφταναν στη Συρία, και πόσους ανθρώπους θα σκότωναν. Θα πρέπει να σκεφτούν ακόμη τι αντίκτυπο είχε η υπόθεση αυτή για τη φήμη της χώρας μας σε όλη την Ευρώπη, την ώρα που άπαντες θέλουν να μας στήσουν στη γωνία για κακή φύλαξη των συνόρων… Η ανικανότητα της ίδιας της Ευρώπης να κάνει πράξη τα «μαθήματα» που παραδίδει κατά καιρούς…ξεγυμνώθηκε σε έναν απλό έλεγχο της ομάδας «ΔΙΑΣ» στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. Η επιτυχία αυτή ανήκει λοιπόν στους ανθρώπους της Αστυνομικής διεύθυνσης και της ασφάλειας της Αλεξανδρούπολης. Ελπίζουμε τα συμπεράσματα της υπόθεσης να γίνουν όσο κατανοητά πρέπει σε αυτούς που πρέπει …νοτιότερα, στην Αθήνα…

Διαβάστε ακόμη  Αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνένωση των ΔΕΥΑ

Για τους παραπάνω λόγους, είναι αυτονόητο ότι οι τοπικές αρχές αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο…όχι γιατί απλώς έκαναν καλά τη δουλειά τους αλλά γιατί έκαναν αυτό που θα μπορούσαν ευκολότερα να κάνουν άλλοι… Μόνο που αυτοί οι άλλοι ΑΠΕΤΥΧΑΝ.

Βίντεο: Η στιγμή της μεταφοράς των τζιχαντιστών από την Αστυνομική Διεύθυνση στον ανακριτή

Newsroom Alexpoli.gr