Έκθεση για τα 50 χρόνια «Αστερίξ» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Έκθεση για τον εορτασμό των 50 χρόνων κινουμένων σχεδίων «Αστερίξ» θα παρουσιαστεί στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 18  Δεκεμβρίου του 2015. 

Ο τίτλος αυτής της περιοδικής έκθεσης είναι «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στην Αλεξανδρούπολη». Πρόκειται για μεταφορά και προσαρμογή της αρχικής έκθεσης «50 Χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσε το 2009 το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και την εκδότρια εταιρεία των εντύπων του Asterix στην Ελλάδα, ΜΑΜΟΥΘ Κόμιξ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους του Asterix. Μια αναδρομή στην ιστορία του δημοφιλούς κόμικ που απευθύνεται τόσο σε μικρά όσο και σε «μεγάλα» παιδιά.

Το κυρίως υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. Οι μικροί μας φίλοι καλό θα ήταν να φέρουν τις φωτογραφικές τους μηχανές για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Asterix και τον Obelix. Παράλληλα, θα προβάλλονται στις οθόνες αποσπάσματα από τις διάσημες ταινίες του Αστερίξ.  Η είσοδος στην έκθεση και στις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου είναι 2€.