Έρχονται τα ΑΤΜ γίδινου γάλακτος σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Τον Φεβρουάριο του 2016 πρόκειται τελικά να λειτουργήσουν οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος, που στήνει σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός “Θρακών Αμνός”, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Χρήστος Παρασχούδης.

Το κατάστημα στην Αλεξανδρούπολη έχει “κλείσει” και οι εργασίες εντός του χώρου βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο, ενώ αναφορικά με τον χώρο που θα φιλοξενήσει το δεύτερο ΑΤΜ γίδινου γάλακτος στην Κομοτηνή, ο κ. Παρασχούδης υπογράμμισε: “είμαστε μεταξύ τριών καταστημάτων και εντός της επόμενης εβδομάδας θα λάβουμε την τελική μας απόφαση και θα πέσουν οι υπογραφές”.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτόματοι πωλητές (ΑΤΜ) γίδινου γάλακτος ήρθαν από το Ισραήλ και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε σε λειτουργία τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο τα “capital control” φρέναραν ελαφρώς τη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης για την τεχνητή νοημοσύνη σε παιδιά γυμνασίου και λυκείου

Στόχος της πιλοτικής προσπάθειας είναι τα μηχανήματα αυτά να αποτελέσουν τον ενδιάμεσο κρίκο μεταξύ του παραγωγού και του καταναλωτή στην ευρύτερη περιοχή, ενώ, μακροπρόθεσμα, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού σκοπεύουν, σε συνεργασία με αγρότες και κτηνοτρόφους της Β. Ελλάδας, να προχωρήσουν στη δημιουργία μίνι-μάρκετ, μέσω των οποίων θα διανέμονται φθηνά, ποιοτικά προϊόντα, με την προστιθέμενη αξία να την καρπώνονται οι ίδιοι.