Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα επιμόρφωσης ιατρών για την κακοποίηση παιδιών

Ημερίδα επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου από τις 09:30 έως τις 15:30, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Η Ημερίδα εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Ιατρών για τη Διαχείριση Περιστατικών Σωματικά Κακοποιημένων Παιδιών, που υλοποιείται από τις ιατρικές σχολές των Πανεπιστημίων YALE, IOWA, τη Β’ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και την Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή και των 12 Πανεπιστημιακών Παιδιατρικών Κλινικών της Ελλάδας και στόχο έχει τη δημιουργία του 1ου Εθνικού Δικτύου Ιατρών εξειδικευμένων στη Διαχείριση των Κακοποιημένων Παιδιών.
Στην Αλεξανδρούπολη η Ημερίδα πραγματοποιείται με την συνεργασία της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

«Σε εθνικό επίπεδο πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τέτοια ημερίδα που έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τους γιατρούς σε ένα θέμα που αφορά πάρα πολλά σπίτια σε όλη την Ελλάδα,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η διοικητική διευθύντρια της εταιρείας κατά της κακοποίησης του παιδιού «ΕΛΙΖΑ» και τόνισε πως «στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικό σύστημα καταγραφής κακοποιημένων παιδιών. Από στοιχεία παράπλευρα που έχουμε 9 στις 10 περιπτώσεις δεν αναφέρονται ποτέ και παραμένουν χωρίς διάγνωση και αντιμετώπιση, ενώ η κρίση έχει εντείνει την όποια ένταση υπάρχει μέσα στα σπίτια.»

Πηγή: ΕΡΤ

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου