Αλεξανδρούπολη: Κοινό κάλεσμα σωματείων για την απεργία στις 12 Νοέμβρη

Κοινό κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 12 Νοέμβρη απευθύνουν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα», Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης,Επισιτισμού – Τουρισμού Αλεξανδρούπολης, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Αλεξανδρούπολης καιΣυνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης.

Καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Το κοινό κάλεσμα έχει ως εξής:

«Απευθυνόμαστε σε σένα που όλα αυτά τα χρόνια έχεις υποστεί αμέτρητες θυσίες, έχεις ματώσει στην προσπάθεια να συντηρήσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Στον ιδιωτικό υπάλληλο που έχει δει να μειώνονται οι απολαβές του έως και πάνω από 40%, δουλεύει συχνά απλήρωτος για μήνες, στους νέους εμποροϋπάλληλους με τα 4ωρα και το μισθό-χαρτζιλίκι, στον οικοδόμο που κυνηγάει το μεροκάματο με το ντουφέκι, στους εργαζόμενους στα εστιατόρια, στις καφετέριες και τα ξενοδοχεία που ενώ όλοι μιλάνε για το “θαύμα” της ανάπτυξης του τουρισμού οι ίδιοι ξεπατώνονται για λίγα ευρώ τις περισσότερες φορές ανασφάλιστοι, στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που στο άκουσμα μόνο της αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση οι φροντιστηριάρχες τους φόρτωσαν τα βάρη με απολύσεις, μειώσεις μισθών κ.ο.κ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα επίθεση.

Κεφάλαιο – ΕΕ – κυβέρνηση προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Ισοπεδώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση, εντείνουν τη φοροληστεία, δεν αφήνουν όρθιο κανένα εργατικό δικαίωμα, χτυπάνε τη δυνατότητα λήψης απόφασης για απεργία, ετοιμάζονται για ομαδικές απολύσεις. Και μας θέλουν και χειροκροτητές τους.

Το στοίχημα της κυβέρνησης, για το επόμενο διάστημα, είναι να περάσουν σκληρά αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να ανοίξει μύτη, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη λαϊκή ανοχή και συναίνεση. Κανένας να μην εξαπατηθεί από το παραμύθι των ισοδύναμων. Λένε ότι οι θυσίες θα πιάσουν τώρα τόπο. Πρόκειται για κοροϊδία, αφού η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει πάτο, ενώ η ανάκαμψη (όποτε και αν) δεν θα φέρει αποκατάσταση δικαιωμάτων και εισοδημάτων, έχει ως προϋπόθεση αυτά να βρίσκονται στα Τάρταρα.

Διαβάστε ακόμη  Αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνένωση των ΔΕΥΑ

Δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται. Γνωρίζουμε ότι ο λαός μας έχει δεχτεί πολλαπλά χτυπήματα που φέρνουν απογοήτευση, τη λογική ότι τίποτα δε γίνεται. Τον καλούμε να σκεφτεί ότι παρ’ όλα αυτά τη δύναμή του δεν την έχει χρησιμοποιήσει ακόμα.Την ανάθεση της λύσης σε σωτήρες τη δοκιμάσαμε με τραγικές συνέπειες. Υπάρχει όσο ποτέ σήμερα ανάγκη να γίνει αυτό που δεν δοκιμάσαμε το προηγούμενο διάστημα: Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συμβάλουμε όλοι μας στην ανασύνταξη του ταξικού εργατικού κινήματος, στη συμμαχία με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν. Εκεί υπάρχει διέξοδος.

Γνωρίζουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία και τα συλλαλητήρια δεν είναι εύκολη για κανέναν εργαζόμενο για διάφορους λόγους. Είναι όμως απαραίτητο να ξεπερνάμε μαζί δυσκολίες, να μη μένει ο καθένας μόνος του να αγανακτεί στους 4 τοίχους του σπιτιού του. Έλα σε επαφή με τα σωματεία που στηρίζουν το ΠΑΜΕ, δεν θα σε προδώσουν, δεν έχουμε καμιά σχέση με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που καλά κάνεις και τον σιχαίνεσαι, είμαστε και εμείς ενάντιά του.

Είναι αναγκαίο να δώσουμε μαζική απάντηση στον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν, να μην τους επιτρέψουμε να λένε ότι έχουν τη συναίνεσή μας, να βάλουμε εμπόδια ώστε να ανακουφιστεί όσο γίνεται η εργατική – λαϊκή οικογένεια, να βάλουμε πλώρη για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας».