Αλεξανδρούπολη- Κ. Χατζημιχαήλ: Έργο εθνικής σημασίας η Ανατολική Περιφερειακή οδός

Την εκτίμηση ότι μέχρι τέλους του μήνα το υπουργείο υποδομών θα προχωρήσει στην δημοσιοποίηση της διακήρυξης του έργου της Αν. Περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης η οποία θα συνδέει το λιμάνι με την Εγνατία έκανε ο πρόεδρος του ΟΛΑ Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Το έργο έχει χαρακτηριστεί ως έργο εθνικής σημασίας ,είναι ψηφισμένο από το υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησης και έχει υπαχθεί τόσο ο λιμένας ,όσο και οι συνδέσεις του με την Εγνατία και με την Βιομηχανική περιοχή ( ΒΙΠΕ) στο άρθρο 7Α του κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που σημαίνει την ταχεία υλοποίηση του έργου.

Πρόκειται για μια περιφερειακή οδό 3,6χλμ που ξεκινάει από το νέο εμπορικό λιμένα έχει ανισόπεδα σημεία (γέφυρες) και διάφορα άλλα στοιχεία τα οποία συνδέεται με το υφιστάμενο δίκτυο της πόλης αυτοκινητόδρομους στα πρότυπα του αυτοκινητοδρόμου Αλεξανδρούπολης -Αεροδρομίου με παρακαμπτήριες οδούς και βοηθητικές οδούς στα πλαϊνά , κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

«Το έργο είναι ιδιαίτερης σημαντικό για εμάς καθότι με τη ραγδαία αύξηση του όγκου της διακίνησης των εμπορευμάτων που πραγματοποιείται στο λιμάνι ,ειδικά το τελευταίο χρόνοκαι η ανάγκη πρόσβασης του λιμένα στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας, δημιουργούν έτσι εκείνες τις συνθήκες που καθιστούν επιτακτική την ασφαλή και ταχεία πρόσβαση των φορτηγών οχημάτων με τα εμπορεύματα από τον λιμένα στον αυτοκινητόδρομο και μάλιστα σε συνθήκες οι οποίες δεν δημιουργούν περαιτέρω πρόβλημα στο κυκλοφοριακό της Αλεξανδρούπολης,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Χατζημιχαήλ.

ερτ