Αλεξανδρούπολη: Περισσότεροι από 600 μαθητές συμμετείχαν στο Caravan Project

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Caravan Project που από τις 16 Οκτωβρίου είχε σταθμεύσει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, με στόχο να εξερευνήσει τα κοιτάσματα ιστοριών του Νομού Έβρου και να επικοινωνήσει στους κατοίκους την πολύτιμη αξία της συλλογής και καταγραφής ιστοριών. Μαθητές, φοιτητές και κάτοικοι επισκέφθηκαν τα yurt του Caravan Project στο Πάρκο Προσκόπων (Κηποθέατρο) και έλαβαν μέρος σε μια σειρά από διαφορετικές δράσεις πάντα με άξονα τις ανθρώπινες ιστορίες και τις δυναμικές που αυτές απελευθερώνουν. Το Caravan Project παρέμεινε στην Αλεξανδρούπολη, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με την υποστήριξη του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης-Αγγελική Γιαννακίδου και του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης.

Συγκεκριμένα, πάνω από 600 μαθητές από σχολεία της περιοχής συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που λάμβαναν χώρα καθημερινά, κατά τις πρωινές ώρες, στις σκηνές στο Πάρκο Προσκόπων. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις ιστορίες του Caravan Project, να συζητήσουν πάνω στη θεματολογία των ιστοριών, να εμπνευστούν, να σχεδιάσουν και να παράξουν δικές τους ιστορίες μέσα από το δίωρο βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι Ιστοριών για ενήλικες, η σύνθεση του οποίου απαρτίζονταν από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και ειδικοτήτων, ανάμεσα στους οποίους ήταν φωτογράφοι, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και δύο μαθητές Λυκείου! Τα μέλη του Εργαστηρίου Ιστοριών είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σειρά από εντατικά μαθήματα, βιωματικού χαρακτήρα, σχετικά με την αφήγηση και την κινηματογράφηση: Αρχές Δημιουργικότητας με τον Στρατή Βογιατζή, Θεατρικό Παιχνίδι με την Έλσα Κούντιγκ, Φωτογραφία με τον Γιάννη Κωσταρή, Ντοκιμαντέρ-Δραματουργία-Σκηνοθεσία-Σενάριο με τους Θέκλα Μαλάμου και Στρατή Βογιατζή και Αφηγηματικές Προσεγγίσεις στο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ με την Αλεξάνδρα Σαλίμπα.

Διαβάστε ακόμη  Εμπαιγμός δίχως τέλος από τη ΝΔ για «ΕΚΑΒ Σαμοθράκης» και πλωτό ασθενοφόρο

Μετά το πέρας των μαθημάτων του εργαστήριου ιστοριών για ενήλικες, πραγματοποιήθηκε ένα master class από τον διεθνώς αναγνωρισμένο κινηματογραφιστή Χρήστο Καρακέπελη, ενώ ακολούθησαν γυρίσματα με τους συμμετέχοντες υπό τη δημιουργική του καθοδήγηση.

Το Caravan Project θα σημάνει τη λήξη των δράσεών του στην Αλεξανδρούπολη αυτή την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015, στις 19:00 στο Πάρκο Προσκόπων. Η ομάδα καλεί όσους συμμετείχαν στις δράσεις, αλλά κυρίως όσους δεν πρόλαβαν να επισκεφθούν τα yurt που «κουβαλούν» ανθρώπινες ιστορίες, να βρεθούν στο Πάρκο Προσκόπων για μια τελευταία ξενάγηση στην πολυμεσική έκθεση. Παράλληλα, θα προβληθούν ιστορίες του Caravan Project και των συμμετεχόντων, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική και συλλογική κουζίνα.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Caravan Project

www.caravanproject.org