Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη πάνω από 40 φορές, έκανε φυλακή, ξαναέκλεψε…και τον άφησαν ελεύθερο…

Από περίπου 12 ετών έμπαινε σε σπίτια στην Αλεξανδρούπολη και έκλεβε ότι έβρισκε… Είχε μάλιστα και παρατσούκλι καθώς μπορούσε “με τέχνη” να αναρριχάται σε μεγάλα ύψη κτιρίων για να μπει σε διαμερίσματα… Το παρατσούκλι του… spider! Ο ανήλικος τότε μακρυχέρης, είχε γίνει σχεδόν “μόνιμος” επισκέπτης στο Αστυνομικό Τμήμα καθώς είχε συλληφθεί το 2004 … περίπου 40 φορές για κλοπές και άλλα αδικήματα… Μετά τις 40 συλλήψεις η δικαιοσύνη τον έστειλε φυλακή, αλλά μετά την αποφυλάκισή του, συνέχισε να κάνει αυτό που γνώριζε από μικρός… να κλέβει.

Πρόσφατα η αστυνομία τον συνέλαβε ξανά στην Αλεξανδρούπολη (με 2 ακόμα συνεργούς), για κλοπή από οικία. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει laptop που έκλεψε από οικία, παρέδωσε στην αστυνομία…άλλο laptop με αποτέλεσμα να “καρφωθεί” από μόνος του για άλλες κλοπές… Φαίνεται ότι είχε κλέψει τόσα που έχασε και ο ίδιος τον λογαριασμό.

Ο 25χρονος σήμερα κλέφτης, οδηγήθηκε ξανά στον εισαγγελέα μετά την πρόσφατη σύλληψη του, και παρά το πλούσιο βιογραφικό του σε κλοπές…λόγω νομοθεσίας αφέθηκε ελεύθερος και κυκλοφορεί ανάμεσά μας… Η πραγματικότητα φυσικά μαρτυρεί και την αποτυχία του σωφρονιστικού συστήματος να επαναφέρει ακόμα και άτομα μικρής ηλικίας, με σκοπό την επανένταξή τους στην κοινωνία. Όχι μόνο αυτό δε γίνεται αλλά οι περισσότεροι από αυτούς όταν αποφυλακίζονται, κάνουν τα ίδια ή και χειρότερα αδικήματα. Άλλωστε δεν έχουν να φοβηθούν και πολλά… αφού όπως φαίνεται για να τιμωρηθούν πρέπει να διαρρήξουν καμιά 40αριά σπίτια πρώτα…