Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε 2 Βούλγαρους για απάτη

Δυο Βούλγαρους συνέλαβαν χθες 27/10 αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη για μεγάλη απάτη εις βάρος ανυποψίαστων θυμάτων.

Οι δράστες ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και  καλούσαν πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, στους οποίους έλεγαν ότι ο γιός τους ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα με παιδάκι και θα χρειαστούν χρήματα ώστε να δωροδοκήσουν τον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα κάποιος στο πίσω μέρος παρίστανε τον γιο που έκλαιγε. Σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν άλλες δικαιολογίες πάντα σχετικές με «μπλέξιμο» μέλους της οικογένειας.

Η σπείρα είχε αρκετό καιρό που προχωρούσε σε τέτοιου είδους απάτες στην Αλεξανδρούπολη. Το θέμα είχε παρουσιάσει πριν καιρό η Εφημερίδα «Γνώμη» .

Διαβάστε ακόμη  Η παρωδία των απογευματινών χειρουργείων

Οι δράστες επένδυαν πάντα στον πανικό που δημιουργούσαν στα θύματα τους, επικαλούμενοι το «επείγον» της εκάστοτε ιστορίας που φαντάζονταν.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή του Alexpoli.gr  οι 2 Βούλγαροι που συνελήφθησαν δεν είναι οι εγκέφαλοι της σπείρας αλλά είναι οι εκτελεστές των σχεδίων. Ανάλογες συλλήψεις έχουν γίνει και στο παρελθόν αλλά oi απάτες δεν σταματούσαν καθώς οι εγκέφαλοι έβαζαν άλλα άτομα να συνεχίσουν το κόλπο τους. Η αστυνομία καταβάλλει προσπάθειες να φτάσει στα ίχνη των εγκεφάλων της απάτης.