Αντί για τη δόση… o Τσακαλώτος απέσπασε κοπλιμέντα στο Eurogroup

Από αναβολή σε αναβολή πάει η δόση των 2 δις με την κυβέρνηση να μην μπορεί προφανώς να πείσει τους “θεσμούς” ότι τηρεί όσα υπέγραψε. Αγκάθι παραμένουν οι πλειστηριασμοί για τους οποίους ο Τσίπρας παρακάλεσε τις προηγούμενες ημέρες τους Ευρωπαίους ηγέτες, για να βρεθεί πολιτική λύση όμως τελικά απόψε ο Τσακαλώτος υποσχέθηκε στο Eurogroup ότι εντός ημερών η κυβέρνηση θα λύσει το θέμα… Το πως θα λυθεί άγνωστο, αφού στο Eurogroup δεν υπήρξε κανενός είδος συμβιβασμός για το θέμα. Είναι λογικό επομένως να περιμένουμε “μαχητική” λύση τύπου “Ναι σε όλα”.

Η δόση παραπέμπεται σε νέο  έκτακτο EuroWorking Group έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπου θα κριθεί αν η μαχητική πρώην αντιμνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν αρκετά υπάκουη ώστε να αμειφθεί με τα 2 δις.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Τουριστική, αναπτυξιακή, βιώσιμη και πάνω απ’ όλα βρώμικη!

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, αναφέρθηκε στην «μεγάλη πρόοδο» και το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι υπάρχει κλίμα καλής συνεργασίας.