Απέρριψε την προσφυγή Καρασακαλίδη το ΣτΕ

[dropcap]Σ[/dropcap]την απόρριψη της προσφυγής του αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία και συνοδεύτηκε από συλλήψεις, δικαστήρια, υβριστικά φυλλάδια και συνθήματα στους τοίχους, φαίνεται πως κλείνει κάπου εδώ, αφού το ΣτΕ δεν ακύρωσε τις αποφάσεις των συνοδικών δικαστηρίων και της Μητρόπολης, σχετικά με την αργία του παπά.
Το θέμα προκάλεσε σάλο τον Φεβρουάριο του 2013, όταν μετά από μία μακρά περίοδο καταγγελιών, ο Μητροπολίτης Αλεξαδρούπολης κ. Άνθιμος έπαυσε προσωρινά από τα ιερατικά καθήκοντά του τον Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καρασακαλίδη για “κανονικά παραπτώματα. Οι κατηγορίες, που εξετάστηκαν και από το πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν:

1. «Εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

2. «Κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του».

3. «Παράβαση κατά συρροήν της δοθείσης υπ’ αυτού μοναχικής ομολογίας περί παρθενίας», και

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, H. Leijtens

4. «Δεινότατος σκανδαλισμός της συνειδήσεως των πιστών».

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν:
1. «7,5 χρόνια ἀργία ἀπὸ πάσης ἱεροπραξίας» (Σύμφωνα με την απάντηση του Αρχιμανδρίτη η ποινή μειώθηκε στα 5,5 έτη και στη συνέχεια στα 4 έτη)
2. «Ἔκπτωση ἀπὸ τὸ ὀφφίκιο τοῦ ἀρχιμανδρίτου» καὶ
3. «Στέρηση τῆς πνευματικῆς πατρότητος».”

Ο πατήρ Ιωάννης Καρασακαλίδης προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο με σκοπό την ακύρωση της απόφασης, πετυχαίνοντας να μειωθεί η ποινή στα 5,5 χρόνια. Στη συνέχεια προσέφυγε στο ΣτΕ, δίχως ωστόσο να δικαιωθεί.

Σημειώνεται πάντως πως ο ίδιος συνεχίζει κανονικά την ποιμαντική του δράση, διαθέτει μάλιστα και ιστοσελίδα, στην οποία μεταδίδονται κηρύγματά του, ενώ πραγματοποιούνται και συναντήσεις με την ομάδα των ακολούθων του.

Απάντηση στο ρεπορτάζ μας απέστειλε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης. Μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

Newsroom Alexpoli.gr