Αυτός είναι ο επικίνδυνος τζιχαντιστής που πιάστηκε με έναν ακόμα στην Αλεξανδρούπολη

Αυτός είναι ο καταδικασμένος για απόπειρα τρομοκρατικών επιθέσεων τζιχαντιστής Bectasevic, που έπιασαν μαζί με έναν ακόμα οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Είχε πλούσιο ‘βιογραφικό’ και είχε συλληφθεί το 2005 στο Σαράγεβο, με πλήθος οπλισμού και ζώνη εκρηκτικών, λίγο πριν εκτελέσει τρομοκρατικό χτύπημα. Ανήκε σε παρακλάδι της Αλ Κάιντα και μαζί με άλλους εκτόξευε απειλές εναντίον της Δύσης, ακόμα και εναντίον του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ

Ο 29χρονος έχει σουηδικό διαβατήριο, ενώ πριν χρόνια στη Βοσνία είχε συλληφθεί μετά από έρευνα των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στο σπίτι του, όπου είχε εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μια ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο, στο οποίο φαινόταν ένας άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά να απειλεί για τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στο Λευκό Οίκο.

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

Το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του (καταδικάστηκε το 2007 σε 15 έτη κάθειρξης) το εξέτισε στην Σουηδία, ως Σουηδός υπήκοος και κάνοντας χρήση των ευνοϊκών εκεί νομοθετικών ρυθμίσεων, αποφυλακίστηκε το 2011.

Μετά την μεγάλη επιτυχία του Alexpoli.gr να μεταφέρει από χθες, και πανελλαδικά πρώτο τις έγκυρες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή, σας παρουσιάζουμε σήμερα επίσης πανελλαδικά πρώτοι, φωτογραφίες του τρομοκράτη.

Φωτογραφία του τζιχαντιστή σε νεαρή ηλικία
Φωτογραφία από τη δίκη του τζιχαντιστή για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Newsroom Alexpoli.gr